Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor BenQ GL2250

Mashrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka czy jest sens łączenia 2 monitorów BenQ gl 2250 ??
mój sprzęt żeby grać większych rozdzielczościach niż 1920x1080 mam już 1 monitor i mam okazję kupić za 240zł od kumpla i co trzeba mieć żeby złączyć te 2 monitory ???
i5 4670k
16gb ram
hd 7950
corsair cs 730

jakie kabelki trzeba żeby podłożyć ????

Pomogłem ?? like

Opublikowano

No jak chcesz np. sobie grać i przeglądać fb/yt to bardzo fajne rozwiązanie .

Trzeba mieć kabelki od monitora ( producent je dodaje ) + konfiguracja na kompie ( to jest banalne ) .

Kabelki ci wystarczą takie same jak dostaniesz z monitorem .

J9rrz3v.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRadosnyTv

ale jak je połączyć mam 2xhdmi 2xdvi   mam podłączyć 1hdmi do karty graf i 2 kabel też do karty graf dvi ?? czy jak ?  podasz jakieś linki jakie trzeba kupić ??

a w karcie mam 1xhdmi i 1xdvi

Pomogłem ?? like

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRadosnyTv

troszkę się pogubiłem 

mam kabel hdmi przy 1 monitorze  i podłączę go karty z hdmi 

2 kabel mam dvi i podpinam tą przejściówkę do tego wejścia hdmi i do kompa czy jak   już się pogubiłem i nie wiem jak podłączyć i nie wiem czy kupywać od kumpla ten monitorek

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Czekaj ....

BQ ma dvi , a twoja karta też dvi , spróbuj pożyczyć monitor kolegi i podepnij go na próbę .

Jak wszystko będzie współgrało to możesz go kupić .

Ps. Ja myślałęm , że ten BQ ma hdmi , dlatego dałęm ci tą przejściówkę .

J9rrz3v.png

Opublikowano

sapphire od kolegi bym pożyczył ale on jest teraz za granicą i za tydzień wróci  

specjalnie zwróciłem się tutaj bo na monitorach (szczególnie łączeniu) nie mam pojęcia 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

W monitorze masz albo VGA/D-SUB albo DVI-D, do DVI-I podłączysz normalnie do DVI-D na monitorze i będzie działał, a 2gie DVI-D tak samo jak wcześniej.

­

Opublikowano

W monitorze masz albo VGA/D-SUB albo DVI-D, do DVI-I podłączysz normalnie do DVI-D na monitorze i będzie działał, a 2gie DVI-D tak samo jak wcześniej.

1 monitor mam podłączyc dvi-i do dvi-d 

2 monitor mam podłączyć dvi-d do vga d-sub czy gdzie 

1-szy wiem już jak podłączyć ale 2 niewiem bo jak mam zajęty wejście to 2 nie podłącze 

Pomogłem ?? like

Nowicjusz
Opublikowano

+ program typu DisplayFusion Pro

Monitor podłącz DVI + HDMI lub 2xHDMI lub 2xDVI (najlepsza opcja)

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

+ program typu DisplayFusion Pro

Monitor podłącz DVI + HDMI lub 2xHDMI lub 2xDVI (najlepsza opcja)

ale w karcię nie mam 2xhdmi 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Niedokońca, prędzej 3840x1080, ale to i tak będziesz musiał sobie ustawić. Zresztą, lepiej jeden monitor wykorzystać np: do gry, a drugi w tym samym czasie do innej czynności.

­

Nowicjusz
Opublikowano

Przypominam DVI jest lepszym złączem od HDMI ;-) 

Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Niedokońca, prędzej 3840x1080, ale to i tak będziesz musiał sobie ustawić. Zresztą, lepiej jeden monitor wykorzystać np: do gry, a drugi w tym samym czasie do innej czynności.

ja wolałbym 2 monitory do gier :D 

a możecie mi podać te 2 kable dvi na allegro do 2 monitorów  bo pisałem do kumpla i mówi że ma tylko kabel zasilający i hdmi  i ja tak samo niemam żadnych kabli dvi więc podajcie mi linki na allegro olx

Pomogłem ?? like

Nowicjusz
Opublikowano

Nie jest lepszym jest równie dobrym. Ta sama jakosć sygnału.

Nie obraź się ale zaproponuję ci lekturę w czym DVI jest lepsze jako standard dla monitorów http://forum.benchmark.pl/topic/145759-jakim-kablem-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-monitor/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...