Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zmiana biomu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrowienia

Chcę, z przyczyn czysto estetycznych ujednolicić biom na spawnie. WorldEdit zrobił za mnie część pracy komendą //setbiome ale mniej więcej połowie nie dał rady. Ściągnąłem WeatherMana - diabelnie szybki i sprawny ale mimo powtarzania komendy kilkukrotnie część mapy zmianie się nie poddaje. Macie jakieś koncepcje co może w tych miejscach blokować zmianę biomu?

Opublikowano

Czy WorldEdit wyrzucił jakis błąd ? Raczej ta funkcja w WorldEdicie zawsze działa, tylko należy wyjść i wejść ponownie na serwer. Jak możesz opisz bardziej zaistniały problem.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Wg WorldEdita wszystko poszło OK. Ale problem się rozwiązał. WeatherMan ma jakieś wbudowane ograniczenie co do odległości od wpisującego komendę - pewnie by serwera nie przeciążyć. Kiedy odpaliłem komendę bezpośrednio nad niezmienionym dotąd terenem, zamiast na środku zmienianego wg-regionu to zmieniał aż miło :)

Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...