Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cryengine3/4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam pytanie. 1.Można jakoś zmienić celownik w broni?

2.Czołg górny "pokład" za szybko się obraca.(można to jakoś edytować)

3.helikopter - jakoś dziwnie się nim lata (jak zrobić aby nie był odrazu uruchomiony)?

4.Macie jakieś fajne strony z assetami do Cryengine?

5.Jak zrobić menu ? (Możecie podać jakiś link do tut'u.?

6.Można wrzucać własne projekty np. Budynku,broni,pojazdów? I w jakim formacie?

7.Potem jak chce już zrobić żeby gra odpalana była po przez (aplikacje,exe) czy jakoś tak to co musze zrobić ?

I to chyba wszystko z czym mam kłopoty ,trochensię rozpisałem ,ale to ze względu aby później nie pisać kolejnego postu, oczywiście jestem początkujący.

O jeszcze jedno - trzeba tam pisać skrypty [jeśli tak to w jakim języku]?

@Edit

Oczywiście like. Prosze nie zamykać tematu, może jak będzie sporo odpowiedzi to innym początkującym się to przyda.

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

Odsyłam do dokumentacji CryEngine http://docs.cryengine.com/display/SDKDOC1/Home. Szczerze mówiąc to nie licz na to że ktokolwiek Ci odpowie. To jest jeden z największych i najbardziej znanych silników do tworzenia gier i nie można w nim zacząć pracować od tak. Na tym pracują całe zespoły bardzo doświadczonych ludzi w tej dziedzinie. Naucz się języków programowania, znajdź grafika do pomocy, naucz się czegoś prostszego jak Unity3D. Tyle w temacie

Opublikowano

Odsyłam do dokumentacji CryEngine http://docs.cryengine.com/display/SDKDOC1/Home. Szczerze mówiąc to nie licz na to że ktokolwiek Ci odpowie. To jest jeden z największych i najbardziej znanych silników do tworzenia gier i nie można w nim zacząć pracować od tak. Na tym pracują całe zespoły bardzo doświadczonych ludzi w tej dziedzinie. Naucz się języków programowania, znajdź grafika do pomocy, naucz się czegoś prostszego jak Unity3D. Tyle w temacie

W unity3d pracowałem wcześniej , oczywiście znam język C#.

Oczywiście dam lajka za pomoc .

Opublikowano

Co jeszcze Ci potrzeba oprócz dokumentacji i znajomości języka?

Temat powinien być w dziale Tworzenie Gier

Skrypty się pisze w formacie (.lua)?

Mi jest tylko potrzebne to co wymieniłem wyrzej reszte mniej więcej opanowałem.

Proszę moderatora aby przeniusł temat do działu "Tworzenie gier".

Opublikowano

Pracowałeś w Unity, umiesz c# i nie wiesz jak z buildować projekt albo jak używać dokumentacji? Seems legit.

Projekt umiem zbudować , tylko mam problem z wymienionymi wcześniej problemami.:')

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...