Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić "pkt" gracza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak stworzyć nową linijkę pod nickiem gracza w której będą np jego punkty lub jakiś napis ?
"pod nickiem gracza" to znaczy gdy ktoś patrzy na gracza to normalnie widzi jego nick nad głową a ja chce żeby jeszcze pod tym nickiem coś pisało
I jeszcze 1 pytanie.
Jak stworzyć zmienną {LVL} w skript tak aby essentials ją wyczytywał ponieważ chcę ją dodać do chatu

post-1322199-0-27644200-1428527376.jpg

Opublikowano

Co do pierwszego pytania jest na razie tylko  płatny plugin

A co do drugiego pytania to ci nie odpowiem bo nie tykam Scripta

Opublikowano

Skryptu z pluginem nie polaczysz... Mozesz stworzyc zmienna z levelem gracza i dac event on chat: send "%{lvl.%player%} %player%: %message%" to all players

Co do 1 mozna w skript to zrobic: zobacz jak zrobic scoreboard i zamien-bo w kodzie tak jest pewnoe- side board na below name ale zobacz jeszcze doc. W necie wpisz featherboard i masz plugin-mozna znalesc za free a naprawde kosztuje

Opublikowano

Skryptu z pluginem nie polaczysz... Mozesz stworzyc zmienna z levelem gracza i dac event on chat: send "%{lvl.%player%} %player%: %message%" to all players

Co do 1 mozna w skript to zrobic: zobacz jak zrobic scoreboard i zamien-bo w kodzie tak jest pewnoe- side board na below name ale zobacz jeszcze doc. W necie wpisz featherboard i masz plugin-mozna znalesc za free a naprawde kosztuje

Napisz mi taki skrypt bo ja tego nie ogarniam

Opublikowano

Nie połączysz, jak chcesz takie skrypty pisze połowa skripterów na forum za minimalną kasę albo i czasami za darmo

Napiszesz mi taki skript?

Był bym bardzo wdzięczny ;)

Opublikowano

Co do skryptu na czat, jest z tym trochę roboty ponieważ  musisz dodać specjalną permisję dla każdej rangi później czytać ją skryptem aby można było prefix dodać na czat, bez dodania każdej konfiguracji do każdej pojedynczej grupy nie zadziała jak ma.

Ogólnie mówiąc, dla każdej rangi muszę tworzyć własną konfigurację czatu, inaczej będzie on bez rangi [Admin] [Gracz] itp

TEMAT

Opublikowano

Nie chodzi mi o prefix chatu bo prefix zrobilem poprzez wyczytywanie go z pluginu na permissie bez uzywania zadnych permissi.

Potrzebuje skriptu na stworzenie tego paska pod nickiem jak na zdjęciu.

Opublikowano

Nie rozumiesz, skrypt ma modyfikację czatu 'usuwa' wszystkie inne opcje wyświetlania czatu, czyli jak masz plugin na czat jest on automatycznie wyłączany i nie działa, a skrypt bez rang specjalnych będzie wyglądał tak:

Ammon_Jerro: Siemka

Jeżeli dodasz do pexa permisje czat.prefix.wlasciciel to wtedy można zrobić taki czat

[Wlasciciel]Ammon_Jerro: Siemka

podam Ci tutaj standardowy kod do konfiguracji czatu, sam sprawdź że będzie działać tylko i wyłącznie nick oraz wiadomość:

on chat:
	cancel event
		broadcast "[&9%{lvl::%player%}%&4]&7%name of player%: &9%message%"
		stop

Wszystkie inne pluginy do czatu po włączeniu tego przestają być aktywne

TEMAT

Opublikowano

Nie rozumiesz, skrypt ma modyfikację czatu 'usuwa' wszystkie inne opcje wyświetlania czatu, czyli jak masz plugin na czat jest on automatycznie wyłączany i nie działa, a skrypt bez rang specjalnych będzie wyglądał tak:

Ammon_Jerro: Siemka

Jeżeli dodasz do pexa permisje czat.prefix.wlasciciel to wtedy można zrobić taki czat

[Wlasciciel]Ammon_Jerro: Siemka

podam Ci tutaj standardowy kod do konfiguracji czatu, sam sprawdź że będzie działać tylko i wyłącznie nick oraz wiadomość:

on chat:
	cancel event
		broadcast "[&9%{lvl::%player%}%&4]&7%name of player%: &9%message%"
		stop

Wszystkie inne pluginy do czatu po włączeniu tego przestają być aktywne

Nic nie rozumiesz.

Widzisz zdjęcie które dodałem pod tematem ?

Potrzebuje skriptu na takie coś

Opublikowano

I jeszcze 1 pytanie.

Jak stworzyć zmienną {LVL} w skript tak aby essentials ją wyczytywał ponieważ chcę ją dodać do chatu

O to pytanie mi chodzi

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...