Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SF2010 > Pliki rykox v2. Błąd podczas łączenia się z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio sprawiłem sobie nowego laptopa i pierwsza myśl jaka mnie napadła to pobawić się w hostowanie serwera Hamachi bądz No-Hamachi. Dzisiaj zrobiłem serwer na plikach RyKoX v2 upload ze stycznia tego roku. Jest on zrobiony pod hamachi. Serwer działa, navi działa, ftp działa, portmap działa, lecz nie mogę się zalogować do gry z drugiego kompa. Oba kompy są w tej samej sieci na hamaku i nie ma między nimi zakłóceń, jednak mimo wszystko nie potrafię rozwiązać swojego problemu. Przechodząc do rzeczy:

pong ustawiony 1234abcd5678efgh > Zarówno Game jak I Metin2.bin

root>serverinfo.py > Na laptopie IP  25.73.166.100, na kompie normalne (25.73.166.57)

serverimfo.py > na kompie ustawione IP normalne, na lapku z końcówką .100

Launcher jest prosto z klienta RyKoXa, bodajże 2010mc, ale już dawno się tym nie zajmowałem i moge mylić nazwy.

Mimo tych ustawień dalej pojawia się błąd. Męczę się z tym już od godziny 16:00 i nie wymiękam, ponieważ razem z kumplami chcemy sobie troszkę pomykać na tym serwerze.

Liczę na waszą pomoc drodzy MPCforumowcy.

Pozdrawiam Ximxoo.

<span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: Comic Sans MS'><span class='bbc_underline'><em class='bbc'><strong class='bbc'><span style='color: #0000FF'>Jebnij + to nic wielkiego</span></strong></em></span></span></span>

Opublikowano

Ogólnie użyłem gotowca z http://www.mpcforum.pl/topic/1350638-pliki-serwerowe-by-rykox-v2-pod-priv-exp-normal-reup/

Post oznaczony jako najlepsza odpowiedź

Wszystko już tam jest. Serwer jest odpalony, ustawione chmody, ustawiony portmap, spokojnie mogę sobie bony w navi zmieniać. W filezilli sprawdzałem przed chwilą jeszcze raz pongi, ale to nie miałoby nic wspólnego z tym, bo zamiast błędu byłoby "zostaniesz połączony..."

<span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: Comic Sans MS'><span class='bbc_underline'><em class='bbc'><strong class='bbc'><span style='color: #0000FF'>Jebnij + to nic wielkiego</span></strong></em></span></span></span>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...