Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w dobraniu komponentow do sprzetu

Punk Potato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TUTAJ MA MIEJSCE WSTEP DO POSTA, MOZESZ GO PRZECZYTAC, A BYC MOZE POMOZE CI TO W ZNALEZIENIU DLA MNIE IDEALNYCH CZESCI, LUB NAPROWADZENIU MNIE NA ICH TROP (z gory przepraszam za lekki chaos i brak polskich znakow)

Witajcie!

Pisanie wstepu zajelo mi okolo 30 minut (zwracajac uwage ze najpierw wszystko sie usunelo gdy cofnalem strone), niezbyt potrafie pisac takie posty. Mianowicie poszukuje kogos kto moglby pomoc mi dobrac czesci do maszyny, ktora mam zamiar zlozyc. Niezbyt orientuje sie w doborze niektorych czesci jak plyta glowna, chlodzenie i tego typu sprawy. Cena maksymalna ~4200 zlotych. Obecnie posiadam (wedlug mnie), jeszcze nie taki zly laptop ASUS k55vm wyposazony w grafike nvidii GT630M 2GB, 8GB RAM (dokupilem 4GB), oraz procesor i7 3610QM @ 2.3 GHz. Jak na razie zadowala mnie przyjemnoscia gry w tytuly jakie najczesciej gram (CS:GO, Skyrim), ale szukam czegos lepszego. Czegos co nie bedzie sie nagrzewalo do 70 stopni w lato i wylaczalo, czegos co nie ma juz prawie 3 lat, czegos co nie jest laptopem, oraz co pozwoli zagrac w jedne z nowszych tytulow ktore beda trafialy na rynek jeszcze przez kilka nastepnych lat. (Wiedzmin 3 ultra, moje marzenie).

TUTAJ MA MIEJSCIE CZESC W KTOREJ WYPISUJE TO, CO USTALILEM ZE CHCE MIEC, W RESZCIE POTRZEBUJE POMOCY

• NVIDIA GEFORCE GTX 970 ASUS STRIX
  • PROCESOR i7 CZWARTEJ GENERACJI (LUB JEDEN Z LEPSZYCH i5, KTORE DOROWNUJA WYDAJNOSCIA i7)
  • 8GB RAMU
  • 250+ DYSK SSD
  • 1TB+ HDD

W calej reszcie potrzebuje sugestii od was. Prosilbym o wysylanie pelnych buildow (jesli chcecie mozecie polecic pojedynczy segment), oraz uzasadnienie dlaczego polecacie wlasnie ten produkt. Z gory dziekuje i pozdrawiam, Ziemniak.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/BKriTM/

Masz sprzęt według twoich wymagań i jaki będzie to koszt. By mieć 250 GB ssd dolicz jeszcze jakieś 130 zł, dla i7 jeszcze 500 zł. Masz tu i5 gotową do overlockingu, 120 GB SSD, 970'tke od asusa, reszta to standard.

Jak chcesz się zmieścić w 4200 to kup zablokowaną I7, a najlepiej odpowiednik i7 w postaci xeona.

­

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/BKriTM/

Masz sprzęt według twoich wymagań i jaki będzie to koszt. By mieć 250 GB ssd dolicz jeszcze jakieś 130 zł, dla i7 jeszcze 500 zł. Masz tu i5 gotową do overlockingu, 120 GB SSD, 970'tke od asusa, reszta to standard.

Jak chcesz się zmieścić w 4200 to kup zablokowaną I7, a najlepiej odpowiednik i7 w postaci xeona.

zablokowana i7? c: czyli?

Nowicjusz
Opublikowano

1) Jeśli zamierzasz dokonać zakupu w terminie późniejszym niż 2 tygodnie od założenia tematu na forum wstrzymaj się z jego założeniem (ceny sprzętu na rynku oraz jego dostępność często ulegają zmianom). 

2) W temacie umieść odpowiedzi na poniższe pytania:

- Jaki jest Twój budżet na komputer?
- Czy zestaw ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor, peryferia (myszka, klawiatura, głośniki, listwa zasilająca itp.)?
- Opisz zastosowanie komputera (precyzyjnie)
- Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?
- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)?
- Czy posiadasz części ze starego komputera np. dysk twardy ATA lub SATA, napęd optyczny, obudowa, peryferia?
- Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany?
- Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność
- Wymagania dodatkowe

3) W przypadku modernizacji obecnego komputera odpowiedz na pytania:

- Jaki jest budżet na modernizację?
- Jakie podzespoły chcesz zmodernizować jaki efekt, chcesz uzyskać?
- Opisz zastosowanie komputera (precyzyjnie)
- Podaj dokładną specyfikację komputera w tym markę/model/moc zasilacza, posiadany system operacyjny

Sorry nie mogłem tego czytać

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...