Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy aion to p2w?

easyy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w tytule chciałbym zacząć grę w aiona, ale jeśli to p2w to się z nim żegnam, słyszałem o jakimś gold packu, który jest potrzebny w grze?

Opublikowano

Jak nie masz gold pack'a to nie możesz handlować z innymi gracami itd.

Ostatnio CHYBA kiedyś był event co polegał na logowaniu się - haczyk był taki, że tylko płacący miał dość dużo czegoś tam, by dostać jakieś mocne kamyczki.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Lol... goldpacki to nie p2w, tylko model biznesowy, który nazywa się freemium (chyba lepsze to niż p2p jak było parę lat temu, prawda?)... Każdego kogo mam we fr stać, żeby sobie kupować gp ingame, wystarczy grać.

Co do odpowiedzi na pytanie, to niestety, ale gameforge zmierza do p2w. Dają często jakieś głupie eventy, w których wystarczy władować odpowiednią ilość real gotówki, a dostanie się jakąś superrzecz. Obecnie są to itemy z craftu, które można dostać z loterii, a tak normalnie trzeba było wydać kilka kkk, żeby zrobić. Przy czym te z loterii i tak są trochę lepsze od tych normalnych z craftu.

Ale i tak nie ekwipunek jest najważniejszy w tej grze, tylko skill. (albo cheaty -.-)

Opublikowano

Zależy jak rozumiesz p2w, stanie w sanctum i płacz "dlaczego on jest lepszy niż ja" to dla ciebie p2w? masz podobne możliwości co inni, wszystko jest do zdobycia w grze nawet aion coin.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

A gold pack'a chyba też da się kupić z czego to się orientuję ? ;)

Dokładnie nawet GP idzie kupić :). Obecnie chanterem na 65 lvl we 2 dni udało mi się zarobić 40kk z instancji dołożyć kolejne 40kk to kolejny GP.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Nie jest to gra p2w, wszystko da się praktycznie zdobyć w grze, nie wydając ani złotówki.

Wiadomo, wydasz hajs na IS'a, lepiej Ci się będzie grało, ale przecież tak jest w każdej grze MMO.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Nie jest to gra p2w, wszystko da się praktycznie zdobyć w grze, nie wydając ani złotówki.

Wiadomo, wydasz hajs na IS'a, lepiej Ci się będzie grało, ale przecież tak jest w każdej grze MMO.

I za to dostajesz like bo to szczera prawda, ale zawsze znajdą się osoby które będą stały w miejscu i będą płakać że to p2w :D

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

I za to dostajesz like bo to szczera prawda, ale zawsze znajdą się osoby które będą stały w miejscu i będą płakać że to p2w :D

Ponieważ takie osoby chciałyby dostać wszystko od razu za darmo, bez nakładu czasu ;) A jaka przyjemność jest w tym, iż dostaniesz wszystko na samym początku?

Co do GP, to do 40-50 lvla nie są potrzebne, a od 40 lvla już się zaczyna fajnie zarabiać zbierając itemki wypadające z mobków i sprzedając je u NPC. Na 50 lvlu robi się monetki mitrilowe, które także można sprzedawać i trzepać z nich hajs, więc jaki jest problem z tymi gold packami?

AION nie jest p2w. Wiadome, że są ludzie, którzy mają dużo hajsów i mogą sobie pozwolić kupować GP w Aion Shopie i sprzedawać je na rynku, ale zapewniam, że bez tego się obejdzie. Sama kupiłam w Aion shopie pierwszego GP na 62lvlu, choć nie był mi wcale potrzebny, a i żałuję, że kupiłam w shopie, bo brakowało mi jakieś 20kk, żeby kupić u broka (lenistwo <3) xD

@Edit trochę nie przemyślałam tego,co  napisałam, bo aby sprzedać monetki trzeba mieć GP xD Ale, i tak się je robi a tam dropią też itemki, za jedną białą broń dostać ok 1kk to chyba dobrze, nie? :P

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...