Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mam zielonego pojęcia, co zrobić

Evler.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewny problem, zwracam się do was może ktoś tu będzie wiedział. Chodzi dokładnie o list sądowy, gdzie dostałem wyrok że mam zapłacić 230 zł na rzecz państwa czy czegoś tam. Na tych listach nie pisało, gdzie i do kiedy ja mam to zapłacić, żadnych numerów kont, druczków do zapłaty ani nic. I nie wiem co robić. List dostałem miesiąc temu, mam jeszcze 17 lat. Czy może być tak, że dostałem taki wyrok a nie muszę płacić?

Opublikowano

Podeślij może skan listu, dane skreśl byśmy ich nie widzieli.

Miałeś jakąś sprawę? Dostałeś mandat, czy coś?

byłem po imprezie, wylądowałem w stanie upojenia alkoholowego w szpitalu, szpital zgłosił to na policję. Mandatu nie dostałem. Rozprawa była nie jawna.

Opublikowano

Byłeś z tym na policji? W takich sprawach najlepiej zasięgnąć porady od nich.

Nie byłem, tam są chieny, nigdy więcej tam nie pójdę.

Opublikowano

Jak nie dostałeś numeru konta bankowego na który masz wpłacić pieniądze to możesz to uwalić.

Ew. zgłoś się do szpitala.Nie znam się ale te pieniądze mogą być za opiekę medyczną.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Nie byłem, tam są chieny, nigdy więcej tam nie pójdę.

W takim razie, skoro tam są "chieny", to jak mamy Ci pomóc? Obawiam się, że na tym forum jest niedobór wykwalifikowanych prawników.

Opublikowano

List polecony czy nie?

Polecony z sądu.

Jak nie dostałeś numeru konta bankowego na który masz wpłacić pieniądze to możesz to uwalić.

Ew. zgłoś się do szpitala.Nie znam się ale te pieniądze mogą być za opiekę medyczną.

Mnie się wydaje, że to koszty tak jakby za izbę wytrzeźwień ale w niej nie byłem.

Opublikowano

Polecony z sądu.

Mnie się wydaje, że to koszty tak jakby za izbę wytrzeźwień ale w niej nie byłem.

Poszperałem trochę na forum prawnym i niektórzy mieli podobny przypadek do twojego i za izbę dostawali 230zł czyli tyle samo co Ty.

Jak nie było Cię na izbie to pasowałoby iść do pobliskiej komendy i to wyjaśnić.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

do szpitala ? nie czasem na wytrzeźwiałke ?

W szpitalu leżałem bo nie miałem ukończonych 18 lat, dopiero w maju będę mieć.

Opublikowano

Ale kosztowało ich to łóżko i stracony czas oraz miejsce dla prawdziwych chorych.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

@Evler.

To fest libacja musiała być, jak przez alko do szpitala Cię wzięli. :D 

*aby jak zwykle nie dostać kolejnych pkt. ostrzeżeń, bo to przecież: spam, offtop i inne pierdoły....

Myślę, że nie powinieneś się tym listem przejmować, skoro nie ma napisane, gdzie masz to wysłać etc..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...