Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pamięć RAM - problem z poprawnym działaniem

michal150054

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem wczoraj pamięć ram do laptopa (Goodram 4gb 1333mhz so dimm--- a laptop to asus x54c) i wpięciu jej w slot, ani w biosie ani we właściwościach komputera nie ma nic o nowej pamięci, jedynie w menedżerze urządzeń piszę że trzeba za aktualizować sterownik magistrali, wnioskuje że chodzi tu o ten nowy ram dlatego że wcześniej (na starym ramie) tego nie było. Ale gdy próbuje za aktualizować sterownik to niestety nie wyszukuje nic. Kość jest sprawna ponieważ sprawdzałem z inną kością tego samego typu i pamięci i również ten sam problem. Jeśli ktoś wie o co chodzi, lub jak naprawić to prosze o pomoc.

Z góry dziękuje.

Opublikowano

Nie, poprzednia marka była inna, ale właśnie zainstalowałem sterownik chipsetu(dziwne bo już raz wszystkie sterowniki instalowałem) i wszystko śmiga, więc dzięki wielkie.

Jeśli jeszcze można, mam troche inną sprawe dotyczącą tego samego. Mam już wlutowane w płyte 2gb, czy jeśli poszedł bym do jakiegoś serwisu komputerowego to mogli by mi tam wlutować normalną kostke(taką jak wyżej) so dimm 4gb czy raczej nie da rady ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...