Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ograniczenie prędkości internetu na swoim komputerze do danej prędkości maksymalnej

JacoH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam internet LTE z Plusa z modemem ODU&IDU. Sprawę mam prostą: mam laptop, komputer + tablet etc. Chce ograniczenie założyć na każde z tych urządzeń do 500-1024kb/s. Proszę o jakiś program prosty, bo mam dostęp do komputerów etc. (na telefonach etc nie muszę blokować).

W Internet Download Manager jest taka opcja ograniczenia prędkości pobierania, co jest bardzo przydatne i to samo tutaj by się przydało.

Wiem, że na routerze da się to ustawić, ale ten modem akurat tego nie ma, więc ustawienie po stronie modemu tego jest niemożliwe.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@ref

a coś innego, umiem kupować na torrentach, więc nie musi być darmowy, ale coś innego niż ten net limiter bo bynajmniej mnie denerwował.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

wifi czy kabel ? , jak kabel to kup ethernety 10mbit/s i bedzie równo ~1.2MB/s max , jak wifi , to na routerze napewno masz zasady pozwalajace ustawic predkosci dla danego mac address'u 

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...