Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada internetu innemu użytkownikowi

Matarix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem albowiem stworzyłem bratu drugie konto żeby mógł sobie korzystać z komputera ale irytuje mnie fakt że ciągle siedzi na Youtubie i ściąga mi jakieś duperele na komputer i zaśmieca, moje pytanie brzmi jak zablokować na drugim koncie na tym samym komputerze dostęp do internetu, próbowałem edytorem zasad grup lokalnych; gpedit.msc konsolą i nic. Proszę o w miarę jasne wytłumaczenie i krok po kroku bo jestem raczej zielony w bardziej zaawansowanym korzystaniu z komputera.

1313798626-U268549.gif

Sam na 32 w zombie bez użycia maszyny z napojem reanimacji

Opublikowano

Znam kilka możliwości:

1. Na jego koncie usuń dostęp do karty sieciowej bądź usuń sterowniki do karty sieciowej

2. Jeśli masz router i będziecie mieli inne adresy IP to ustaw przypisywanie IP jako statyczne, wpisz swój adres IP lub MAC, zabezpiecz dostęp do routera silnym hasłem, który tylko ty znasz, a adresu IP brata nie wprowadzaj, bądź w niektórych routerach jest tak, że dane IP lub MAC można zablokować, więc zrób to, a wtedy twój brat nie będzie miał dostępu do internetu

3. Jeśli twój brat zna się na komputerach tylko tyle jak włączenie komputera i włączenie przeglądarki, i wpisanie podanego adresu, bądź informacji to możesz wejść na jego konto i poustawiać we wszystkich przeglądarkach jakie posiada wczytywanie internetu przez serwer proxy, czyli np: w firefoxie wchodzisz w opcje/zaawansowane/sieć/ w linijce połączenia naciskasz ustawienia i wybierasz opcję ręczna konfiguracja serwera proxy, a jako adres serwera proxy wpisz losowe liczby które są bez ładu i składu. Tylko pamiętaj, musisz sprawdzić czy to zadziała. Jeśli załaduje się strona to oznacza, że istnieje taki serwer proxy. Natomiast jeśli nie wczyta się strona i będziesz próbował odświeżyć kilkanaście razy i nadal będzie błąd, że nie wczytano strony, to oznacza, że podany serwer proxy nie istnieje. Nie wiem jak jest w innych przeglądarkach, bynajmniej dojście do funkcji serwera proxy powinno być podobne. Tam również jest port do wpisania, więc też wpisz losowe liczby bez ładu i składu.

Opublikowano

@adicto usunięcie sterowników karty sieciowej jest globalne a nie lokalne, czyli jak usunie na jednym to na wszystkich kontach na komputerze. 2 też jest nie dobry bo to ten sam adres IP i Mac...

@topic a nie lepiej mu odłączyć Neta ? Albo wprowadzić ochronę rodzicielską :D

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Najlepiej oczywiście KALI LINUX :)

1.Zamieniasz karte w tryb monitor

2. Odpalasz airodump-ng na interfejsie wlan0

3. Ustalasz nasłuch karty sieciowej na punkt dostępu (jego laptop)

4. Masz tam adresy MAC

5. Potem uzywasz airplay-ng -0 0 -a Adres MAC swój dostępu -c mac ofiary

To Tyle :)

Licze na lajk ;p

@Matarix

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...