Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie słuchawki do CS:GO?

GleadePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie, mam zamiar kupić słuchawki do cs:go.

Słuchawki chciałbym kupić do max 400zł, lecz nie wiem jakie były by najlepsze. Może wy coś doradzicie, aha jeszcze powiem tylko tyle że strasznie podobają mi się słuchawki z Razera tzn. Razer Kraken Chroma 7.1, tylko nwm czy były by one dobre, mógłby ktoś doradzić?

Opublikowano

Ja bym nie wywalał bezsensowanie 400 zł jak można dobre słuchawki mieć za 150 zł , a z takich własnie słuchaweczek polecam Superlux HD681 EVO

Opublikowano

Słuchawki to jedno a źródło dźwięku to drugie. Budżet masz spory. Kup sobie kartę dźwiękowa. Osobiście polecam kartę Asus Xonar DG ~100 zł. Do tego słuchawki za całą resztę. Lecz broń Cię Boże nie kupuj "gejmingowych" słuchawek, teraz nie mam siły sprawdzać jakie słuchawki, ale zrobię edit jutro rano

5883373633_0bd61e6911.jpg

Opublikowano

Jak już wspomniałem na początku, lepiej kupić sprzęt stworzony z myślą o jakości dźwięku a nie by napełnić kieszenie firmy którą jest razer

Opublikowano

A jest różnica jakości dźwięku między tymi słuchawkami?

A ten superlux hmc631 ma takie same parametry jak Razer Kraken 7.1 a są droższe, a superlux mają 5.1.
Opublikowano

Jak już wspomniałem na początku, lepiej kupić sprzęt stworzony z myślą o jakości dźwięku a nie by napełnić kieszenie firmy którą jest razer

wreszcie, ktoś sensowny w dziale audio, dziękuje!

w słuchawkach razera płacisz za logo i nic więcej, są to słuchawki bardzo słabe. W tej cenie tak jak kolega up, jakąś kartę dźwiękową xonar dx/dg <zależy jaki masz budżet i czy masz slot pcie, a do tego superlux hmc631, od biedy jeszcze są qh90, ale te mają mniejszą scenę, a więc jeśli chodzi o csgo i pozycjonowanie to hmc631>qh90(qpady są lepsze do muzyki, wiele osób, testów to potwierdza)

Opublikowano

Ilość kanałów dźwięku które wytwarza twoja karta dźwiękowa. 2 kanały dla słuchawek 6 kanałów dla głośników 5.1, 8 dla systemu 7.1. Proste i logiczne

Do tego ustaw to http://screenshooter.net/101322821/fiostop  i włącz tryb GX  Oraz  oczywiście graj na dwóch kanałach dzwięku jeśli używasz słuchawek

post-50236-0-35006200-1428751755.jpg

Opublikowano

Dobra, to wystarczy ze będziesz grać na ustawionych 2 kanałach dźwięku i włączonym gx. Jeśli czujesz taką potrzebę to użyj ewuqlizera do muzyki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...