Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

help drążek

Moysei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem bo nie mam gdzie drążka zamontować ściany mam z regipsu

a futryny drewniane i czo teraz ;x ogólnie kupiłem drążek rozporowy ale jak trzeba to mam jeszcze 150zł na inny help plox

Opublikowano

Możesz zawiesić drążek na żyrandolu. Co prawda jest ryzyko, że spadnie ci on na głowe razem z żyrandolem, ale co to za życie bez emocji.

Opublikowano

No zawsze nie będzie tak stabilny jak ten montowany do ściany, ale wywrócić się nie ma mowy jeżeli nie ważysz 150kg i nie bujasz się jak małpa. Czasami może zadrżeć, ale bezpieczeństwo to Ci gwarantuję, można zawsze go dokręcić do podłogi, ściany.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Z drążków masz rozporowe, te na futryne, narożne, ścienne, sufitowe, stacjonarne.

Jeżeli futryna, ściana i sufit odpadają, to zostaje stacjonarny, ale to juz koszt ok 300zł. 

Potrzebujesz jakoś bardzo tego drążka ? Co chcesz zbudować ? Może pomogę Ci jakoś inaczej ? 

52287137559562145640.png

Opublikowano

nie no ogolnie chcialbym poprawic swoja sylwetke robie juz pompki i chcialbym do tego ssie podciagac ale nie mam warunkow ;/

Opublikowano

Sylwetkę najlepiej rozwijać całą, a nie daną część. 

Możesz też np. kupić sztangę + obciążenia ze złomu, wyjdzie cię do 150zł (gryf prosty ok 80zł, 10kg obciążenia na złomie to ~20zł)

Samą już sztangą możesz robić sporo ćwiczeń. Na triceps uginanie sztangi za głowe, na biceps uginanie przedramion stojąc, na plecy wiosłowania, martwy ciąg, zbudujesz też nogi -mc na prostych, przysiady. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

mam sztangi, hantelki ogolnie moglbym kupic atlas/bieznie bo mam wolne 1700zl ale po co skoro mam tylko 13 lat? dlatego chcialem drazek na poczatek

Opublikowano

No to jak masz sprzęt, to drążek możesz śmiało zastąpić ;) Jest wiele ćwiczeń na plecy.

Jak masz jak to możesz robić podciąganie na niskim drążku. 

Jeżeli koniecznie ten drążek - to tak jak pisałem, pozostaje stacjonarny. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Atlasu nie kupuj, kasy szkoda a ćwiczenia słabe. Kup ławeczkę i wyciąg. Ściąganie drążka na wyciągu jest bardzo podobne do podciągania na drążku.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Idź do stolarza, albo sklep typu nomi / castorama

Kup tam parę desek, wstawiasz je w drzwi i rozpierasz...

Wiesz takie na całą długość tych futryn - tak żeby były jakby drzwi wewnątrz drzwi (łapiesz chyba o co chodzi)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

http://www.marbo-sport.pl/product-pol-17687-Zestaw-MH19-Lawka-regulowana-stojaki-regulowane-Marbo-Sport.html Takie coś już będzie w miare porządne. Pełna regulacja kąta ławeczki, od samego dołu klatki aż po barki. Stojaki osobno bo przydadzą się podczas robienia przysiadów, możesz wykorzystać je jako drążek (zakładasz na nie gryf i się podciągasz), zawsze możesz je odsunąć i nie będą przeszkadzać podczas ćwiczeń z hantelkami.

Osobiście polecam zrobienie samemu takich stojaków. Wystarczy zamówić kilka stalowych profili (4 metry 50x50 o ściance 3mm i 2 metry 40x40 3mm). Takie stojaki wyjdą taniej i dobrze zrobione będą 10x stabilniejsze. Do zrobienia takiego cacka potrzebna jest piła do metalu (najlepiej gumówka), spawarka, pilnik, profile stalowe, kawałki dość grubej blachy na miejsce na sztangę, wiertarka, kawałek grubego (<1cm) pręta jako regulację, i ewentualnie śruba z uchwytem na dłoń którą będzie można dociskać oba profile tak aby nie było luzów. Jest to robota ne jeden dzień, zmieścisz się spokojnie w kwocie 150 zł a dostaniesz stojaki które na rynku chodzą po <400 zł.

4008f620557c76b9gen.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...