Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak opcji zapisu na karcie SD.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem sobie kartę micro SD do mojego smartfona z Androidem 4.2.1 (Manta MS5801 Quad Titan)

Link do tej karty:

http://www.hurt.com.pl/karta-pamieci-toshiba-microsdhc-16gb-professional-40mb-s-class-10-uhs-i,p14196.html?k=c&start=porownywarka;gmc;14196&gclid=CLy55Z3p5MQCFaHKtAodbzkAyA

Włożyłem do smartfona, włączyłem, w ustawieniach ustawiłem domyślne miejsce zapisu: karta SD, preferowana lokalizacja instalacji: Zastosuj ustawienia systemowe.

I gdy instaluje jakąś aplikację wyskakuje :Błąd przy pobieraniu "nazwa aplikacji". Zbyt mało miejsca w pamięci zewnętrznej. Na karcie nic nie instalowałem, jest nowa, a smartfon pokazuje, że na karcie jest pusto i cała pamięć jest dostępna. Gdy chce przenieść aplikacje na kartę to pokazuje się tylko opcja przenieś na "pamięć wewnętrzną urządzenia".

Co zrobić by przenieść lub zapisać coś na tej karcie SD?

Pasjonat
Opublikowano

Root + Link2sd/FolderMount..

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ewentualnie root + Xposed + moduł HandleExternalStorage

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...