Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam laptopa do 2200

JaJestemKuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop dla mnie do gier (ustawienia grafiki- wszystko na low bo nie gram na ultra i tak) do 2200 max. najlepiej 2000

Z win. 7 lub 8 ale może być bez.

Rozmiar 15,6 waga bez znaczenia

Dysk HDD do 1000 GB

Nie interesuje mnie mnie jakaś super pro jakość wykonania albo nie wiadomo jakie dodatki. Ważne żeby nie trzeszczało i nie rozwaliło się po tygodniu

matryca najlepiej matowa ale przeboleję błyszczącą

Nie mam biurka i nie mam miejsca na skrzynkę i będę go używał na kanapie

Kolor najlepiej czarny albo szary (byle nie walił po oczach)

Ze względu na moje przyzwyczajenia do mojego starego laptopa co ma wszystko zintegrowane więc nie da się go rozbudować musi być:

po prawej stronie wejście USB i ładowarkę (ale może być po lewej wejście na ładowarkę) i jeszcze wejście na płyty żeby czasem coś zainstalować

po lewej wejście na mikrofon i na słuchawki (muszą być 2 czyli 1 na mikro 2 na słuchawki bo mam fatality)

Laptop będzie używany głównie do gier typu CSGO Garrys Mod (30-60 fps na najniższych wymagane)

Opublikowano

Dołoż 70 zł do Dell insprion 3542 z i7 ulv i GF840m. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). Łatwy dostep do podzespołów, umiarkowane temperatury,

Asus r553ln z i5 ulv i GF840m. Lekki, chłodny, cienki.

Lenovo Thinkpad e540 z i3 i GF740m - linia biznesowa bardzo dobre wykonanie, matowa matryca, bardzo dobre urządzenia wejścia, cichy, chłodny, łatwy dostęp do podzespołów, wygodna klawiatura.

Dell insprion 5547 z i5 ulv i r7-m265 – lekka aluminiowa obudowa, smukła, łatwy dostęp do podzespołów, cicha praca, niezly czas pracy na baterii do 6h na wifi. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Ewentualnie 17 calowy Lenovo Z710 z i3 i GF840m. Matryca HD+. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, aluminiowa obudowa (stylowy wygląd), doskonała kultura pracy w każdym aspekcie, łatwy dostęp do podzespołow.

Poniżej takich konfiguracji bym nie schodził

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Dołoż 70 zł do Dell insprion 3542 z i7 ulv i GF840m. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). Łatwy dostep do podzespołów, umiarkowane temperatury,

Asus r553ln z i5 ulv i GF840m. Lekki, chłodny, cienki.

Lenovo Thinkpad e540 z i3 i GF740m - linia biznesowa bardzo dobre wykonanie, matowa matryca, bardzo dobre urządzenia wejścia, cichy, chłodny, łatwy dostęp do podzespołów, wygodna klawiatura.

Dell insprion 5547 z i5 ulv i r7-m265 – lekka aluminiowa obudowa, smukła, łatwy dostęp do podzespołów, cicha praca, niezly czas pracy na baterii do 6h na wifi. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Ewentualnie 17 calowy Lenovo Z710 z i3 i GF840m. Matryca HD+. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, aluminiowa obudowa (stylowy wygląd), doskonała kultura pracy w każdym aspekcie, łatwy dostęp do podzespołow.

Poniżej takich konfiguracji bym nie schodził

Niestety wszystko lipa :/

Tak jak mówiłem:

Musi być

po prawej stronie wejście USB i ładowarkę (ale może być po lewej wejście na ładowarkę) i jeszcze wejście na płyty żeby czasem coś zainstalować

po lewej wejście na mikrofon i na słuchawki (muszą być 2 czyli 1 na mikro 2 na słuchawki bo mam fatality)

Opublikowano

To niestety nie znajdziesz dobrej konfiguracji.

A co do mikrofonu i słuchawek jest przjsciowka z jednego jacka na 2 x jack.

Opublikowano

W tej cenie zobacz sobie jeszcze ASUSa X550Ln z i5 ulv i GT840:

http://www.morele.net/laptop-asus-x550ln-x550ln-xo106-649189/

Bardzo dobra kultura pracy - jest cichy i nie grzeje się. Matowa matryca i dobre audio.

Z kodem rabatowym masz wysyłkę i mysz bezprzewodową gratis.

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Nowicjusz
Opublikowano
PS: przykład SSD SATA 2,5" w laptopie "MSI CR61 2M" + HDD w kieszeni USB 3.0 (modyfikacja)

Tu masz moje zdjęcia i testy tego modelu 

Toshiba :: Satellite C55-A-1JL i3-3110M/8GB/750/Win8 740M 2GB - 1 999,00 zł

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Tu masz moje zdjęcia i testy tego modelu 

Toshiba :: Satellite C55-A-1JL i3-3110M/8GB/750/Win8 740M 2GB - 1 999,00 zł

No spoko jest ale.... wiecie. Może to być totalne gówno ale k***a musi być te po prawej i po lewej.

@Gajwer @1361622928-U485574.pngFxJ

Co o tym sądzicie? Chyba spoko

http://www.komputronik.pl/product/252419/Elektronika/Komputery/MSI_CX61_2PC_1448XPL.html?gclid=CIfTwLXt5MQCFcsBwwodAEwAOA&gclsrc=aw.ds

A ten chyba taki sam jak poprzednio tylko ma windows 7 ? http://www.komputronik.pl/product/253950/Elektronika/Komputery/MSI_CX61_2PC_1448XPL_Windows_7.html

Nowicjusz
Opublikowano

Zważywszy że brat go kupował za 1999zł z SSD http://www.x-kom.pl/p/200514-notebook-laptop-15-6-msi-cr61-2m-i5-4200m-8gb-120500-dvd-rw.html

Ale tylko do pracy, dobrze podparta konstrukcja ale plastiki duży minus

Poza tym ta grafika jednak troszkę za słaba jeśli chodzi o gry

A np. żeby puścić z tyłu

http://allegro.pl/przedluzacz-kabel-jack-3-5mm-bje050-aux-new-0-5m-i5020722515.html

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Z tych wszystkich MSi GP60 z i5H i GF840m jeszcze najlepiej wypada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...