Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła policealna

Mlodziaczeg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z was uczęszcza do takiej szkoły? Czy warto? Jakos nie widzi mi sie 5 lat chodzić na studia, lepiej chyba zawod w rok wyrobić i mieć papierek, ale czy to ma sens?

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

Sam osobiście nie jestem po takiej szkole. Kończę w tym roku liceum i mam zamiar właśnie iść do takiej szkoły policealnej, lepiej posiedzieć krócej i mieć zawód niż siedzieć 5 lat na tych studiach a i tak c**j z tego.

Moim zdaniem warto

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Sam osobiście nie jestem po takiej szkole. Kończę w tym roku liceum i mam zamiar właśnie iść do takiej szkoły policealnej, lepiej posiedzieć krócej i mieć zawód niż siedzieć 5 lat na tych studiach a i tak c**j z tego.

Moim zdaniem warto

To po c**j miejsce w liceum zajmowaliście? Trza było od razu do technikum pójść, a nie teraz p********, że pracy nie będzie. Btw. jak się ma zamiar iść na c**jowy kierunek to się nie ma co dziwić.

@topic

Tym papierkiem to sobie tyłek możesz podetrzeć. Teraz ważne jest doświadczenie (minimum 30-letnie) i najlepiej 25 - 30 rok życia (no i brak dzieci).

Opublikowano

Warto iść na studia, o ile wiesz co chcesz w życiu robić, np. logistyka zaocznie, składasz CV do firmy, która w tym siedzi, nie dość, że wkręcisz się do branży, zbierasz doświadczenie, na lajcie zdasz bude + jeszcze hajs zaczynasz powoli odkładać na swoje, takie pierdolenie, że po studiach nie ma pracy...  Jeżeli człowiek sam nie wyjdzie z jakąś inicjatywą, to pracy sobie nie znajdzie... Oczywiście szkoły policealne również się opłacają ;) najważniejsze to wybrać sobie kierunek, który Cię interesuje, żeby nie było tak, że pójdziesz do takiej budy tylko po ten tzw. papierek ;)

Opublikowano

Ja poszłem do szkoły policelanej powiem poziom trzyma jaknajbardziej i są praktyki więc to duży plus ale studia i tak warto ja zameirzam w tym zacząć jakieś studia inżynierskie dla lepszej perspektywy niż policealna 

30364378.png

Opublikowano

­Powiem Wam na moim przykładzie. Jestem po technikum Informatycznym, egzamin i maturka zdana, wiedze związana z zawodem mam ale to w tym momencie jest mało. 

Pracodawcy wymagają dużo a płacą mało - tak jest w moim przypadku - pracy szukam 4ty miesiąc.

Jeżeli wybrałeś już liceum to teraz chociaż dobrze przemyśl jaki zawód chcesz wykonywać, przeszukaj co na rynku jest najbardziej poszukiwane i próbuj. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...