Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dyskiem twardym

Radzisław

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie mam problem z dyskiem twardym. Otóż w czasie rozruchu komputera (laptopa) podczas ładowania się systemu Windows, pojawia się szybki bluescreen i reset. Bluescreen jest trwa tak krótko że nie da się niczego odczytać. O tym że jest to problem z dyskiem dowiedziałem się po podpięciu go do komputera, nie działała opcja rozruchu - taki sam "komunikat". 

Dodam, że kiedy uruchomiłem system z drugiego dysku, wszystkie dane na "uszkodzonym" były widoczne i istniała możliwość ich kopiowania.

Sprawdziłem dysk programem HDD Tune Pro 5.50 i oto rezultat: 

Ponadto w programie HDD Health wykazało 87% zdrowia.

CxAA9K.png

Jeśli potrzeba więcej screen'ów to nie ma problemu, program poszukuje błędów na dysku, a to chwilę potrwa, także jak skończy to dodam screen'a oraz nagram film z  rozruchu i wrzucę luink do YT jeśli mój opis jest niezbyt wystarczający.

MB: MSI Z97 Gaming 3 | CPU: i5-4690K | GPU: GTX 960 4GB | RAM: 16GB HyperX Savage DDR3 CL9 | PSU: Cooler Master G550M | HDD: 1TB, 80 GB | SSD: Kingston V300 120GB

Opublikowano

BUMP

MB: MSI Z97 Gaming 3 | CPU: i5-4690K | GPU: GTX 960 4GB | RAM: 16GB HyperX Savage DDR3 CL9 | PSU: Cooler Master G550M | HDD: 1TB, 80 GB | SSD: Kingston V300 120GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...