Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bany na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mam serwer bungeecord i 4 serwery i teraz cos sie stalo. Wbijam na serwer kazdy pobanowany patrze na logi i 5 osob mialo opa nie wiem jak jak nikomu nie dawalem! oni mieli opa pisali jakos [alert] i reklama serwera. Pobanowali kazdego i pisali nowe ip serwera i wlasnie na chacie pisali [alert] i spamowali wiadomoscia. O co chodzi jak mi sie mogli wlamac? ps. wchodzili na moj nick a napewno hasla nie znali. Bo mialem haslo takie: ( teraz podam bo je i tak zmienie ) sljad89141lk to moje haslo bylo wiec by na 100% nie zgadneli. O co chodzi jak to mogli zrobic? prosze o pomoc jak to zablokowac zebym juz takich niespodzianek nie mial

Opublikowano

Dwie możliwe przyczyny:

1. Dostęp do komend BungeeCorda jest zawsze. Jeśli miałeś wpisanego admina bungeecorda na swój nick to wbili i bez logowania spamili z /alert

2. Nie masz zablokowanego wchodzenia spoza BungeeCorda, więc jeśli masz np. tylko na lobby plugin od logowania to na pozostałe serwery mogli wejść na twoje konto bez weryfikacji

Podsumowując: jeśli czegosz nie ogarniasz to się za to nie bierz (w tym przypadku bezpieczeństwa sieci pod bungeecordem, w sumie to wystarczyło przeczytać do końca oficjalny poradnik xD)

Opublikowano

dziekuje ci bardzo za pomoc ten 2 powod miales racje znaja 2 ip serwerow i wbili bez rejestracji. Bardzo ci dziekuje za pomoc  ps. jak zablokowac wchodzenie spoza bungeecorda?

ps jak zrobic remember? bo wgralbym authme na pozostale serwery nie tylko na lobby ale nie moge nigdzie znalesc /remember ze wpisuje sie to i na 7 dni automatycznie loguje

Opublikowano

/remember jest w LogiT

A zablokowac to chyba w spigot.yml bungee cord na true, daj tez ip_forwad czy cos takiego w bungee,

Force_default_serwer w bungee na true

Tam jest tez linijka jaki ma byc serwer lobby.

Widze ze nikt nie pomaga a ja tez jakis znawca nie jeatem

Opublikowano

@zychu151

Mam problem. Zastosowalem sie do powyzszych rad. i ciagle nam ddosuja serwer tzn. Wbijaja nam na serwer i banuja wszystkich podajac ip innego serwera. Co mozemy jeszcze zrobic aby sie lepiej przed tym zabezpieczyc?

Opublikowano

@zychu151

Mam problem. Zastosowalem sie do powyzszych rad. i ciagle nam ddosuja serwer tzn. Wbijaja nam na serwer i banuja wszystkich podajac ip innego serwera. Co mozemy jeszcze zrobic aby sie lepiej przed tym zabezpieczyc?

No nie wiem.. bany na ip z mysql (polecam maxbans) na kazdy serwer.

Zmiana hasła na serwerze mc i ftp.

Jakis skrypt/plugin na anty reklame(jest ich pare).

Ale ponownie pisze że na bungee i jego zabezieczeniem sie nie znam.

Możes też przejrzec plik ops.txt i permissions.yml od pex i przejrzec czy ktos nie ma uprawnienia * oprocz administracji. Moze tez ktos z administracji daje celowo tej osobie op.

Opublikowano

przerobilem wszystko co wyzej opisales. Dziekuje :) teraz pytanie. Gdzie spolszczyc logit. Bo nie ma nigdzie folderu z wiadomosciami. Musze przez winrara .jar odpalic ? ps. jak wlaczyc /remember bo jak to wpisuje to pisze command disable

Opublikowano

remember w configu ale ktora to linijka i jak ma pisac? bo nigdzie nie ma napisu remember 3 razy szukalem a nawet ctrl+f i wyszukiwalem i nie ma napisu remember wiec jak to sie nazywa?

Opublikowano

dziekuje ci bardzo za pomoc ten 2 powod miales racje znaja 2 ip serwerow i wbili bez rejestracji. Bardzo ci dziekuje za pomoc  ps. jak zablokowac wchodzenie spoza bungeecorda?

ps jak zrobic remember? bo wgralbym authme na pozostale serwery nie tylko na lobby ale nie moge nigdzie znalesc /remember ze wpisuje sie to i na 7 dni automatycznie loguje

Sporóbuj zablokować porty.

CAMDNAx.png

Opublikowano

remember w configu ale ktora to linijka i jak ma pisac? bo nigdzie nie ma napisu remember 3 razy szukalem a nawet ctrl+f i wyszukiwalem i nie ma napisu remember wiec jak to sie nazywa?

pomozcie z tym gdzie jest linijka ktora za remember odpowiada

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...