Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój składany zestaw,Czy jest dobry?

brodziu16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Chciałbym spytać czy ten zestaw,który sam wynalazłem bedzie dobry do gier typu cs:go itp?

Są to części,które zamierzam kupić w najbliższym czasie.Oto i one:

Co o tym sądzicie?

Mój budżet do 1800zł,nic wiecej Ten zestaw kosztuje 1750zł

Opublikowano

Procesor na g3258 (spokojnie go podkręcisz)

Karta w tej cenie na r7 260x

Dla mnie ten CM jest biedny, dorzuciłbym przynajmniej do brutusa m30

­

Opublikowano

Procesor na g3258 (spokojnie go podkręcisz)

Karta w tej cenie na r9 260x

Dla mnie ten CM jest biedny, dorzuciłbym przynajmniej do brutusa m30

Czemu sądzisz że jest biedny?

Nie zabardzo chce radeona.

Pomyśle nad zmianą tego procesora.

­

Nowicjusz
Opublikowano

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

To jaką ty chcesz karte? Spoko, mogę ci dać taką:http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-970-superclocked-acx-2-0-4gb-256-bit-2xdvi-hdmi-dp-04g-p4-2974-kr-667982/ - 1599zł. Kupisz za tyle?

FxJ zna się na komputera, i wie co jest kompatybilne z resztą sprzętu.Bo i tak jak kupisz nie wiadomo jaką karte graficzną nie masz 100% pewności, że np wejdzie do zestawu FxJ.

sds.jpg

Opublikowano

To jaką ty chcesz karte? Spoko, mogę ci dać taką:http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-970-superclocked-acx-2-0-4gb-256-bit-2xdvi-hdmi-dp-04g-p4-2974-kr-667982/ - 1599zł. Kupisz za tyle?

FxJ zna się na komputera, i wie co jest kompatybilne z resztą sprzętu.Bo i tak jak kupisz nie wiadomo jaką karte graficzną nie masz 100% pewności, że np wejdzie do zestawu FxJ.

No proszę cię, 450w starczy w zasadzie do prawie wszystkiego (do wszystkich nowych kart nvidi i do poziomu radeonów r9 280x), jak karta może być niekompatybilna z zestawem (nie liczą się przypadki z agp)?

Zestaw fxj jest okej, nie wiem co do niego masz, zasilacz jest ok, karta lepsza od twojej podanej w pierwszym zestawie.

­

Opublikowano

To moja co podałem jest zła?

­

Opublikowano

Jest na pewno słabsza od tego co ja ci zaproponowałem (radeon) czy tego co ci fxj zaproponował.

Szkoda tylko że Tej Twojej nie ma na xkomie :/

­

Nowicjusz
Opublikowano

Szkoda tylko że Tej Twojej nie ma na xkomie :/

Karta w tej cenie na r9 260x

Chyba chodzi o Radeon R7 260X ??

PS tak dla porównania http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

PS2 lajkować posty z komplementami czy to hipokryzja już :D ?

Ale ten Twój zasilacz nie ma zabezpieczeń.

Ma wszystkie zabezpieczenia i wysoką sprawność - ciagnie mniej prądu od takiego samego zasilacza z certyfikatem "80 plus" - zachęcam do czytania testów porównawczych

Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Nowicjusz
Opublikowano

@TroLLu żeby mniej więcej ukazać różnicę, gry wiadomo mogą być lepiej optymalizowane dla AMD lub NV (+różnice w silniku gry) więc najlepiej porównywać konkretne gry

Opublikowano

@TroLLu żeby mniej więcej ukazać różnicę, gry wiadomo mogą być lepiej optymalizowane dla AMD lub NV (+różnice w silniku gry) więc najlepiej porównywać konkretne gry

Zrobiłem zestaw z Twoim zasilaczem i kartą graficzną.Wyszło równe 1800 Czyli spokojnie mogę tyle dać.

Na tym zestawie cs:go czy np fifa world pójdą na ilu fps? 

Opublikowano

Nie wiem, spytaj się kogoś kto ma taki sprzęt

Na pewno gra będzie komfortowa, o 60 fps nie masz się co martwić (i więcej ci nie potrzeba, bo monitor i tak więcej nie ogarnia, no chyba że masz coś 120/144 Hz)

­

Opublikowano

Nie wiem, spytaj się kogoś kto ma taki sprzęt

Na pewno gra będzie komfortowa, o 60 fps nie masz się co martwić (i więcej ci nie potrzeba, bo monitor i tak więcej nie ogarnia, no chyba że masz coś 120/144 Hz)

Mój monitor:

http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/monitors/monitor-archives/LS19A300BS/EN

­

Nowicjusz
Opublikowano
I do tego windows 7 Ultimate 

A bo w końcu nie napiszę, jeśli nie masz licencji oryginalnej to zainstaluj sobie Professional dużo lżejszy a niewiele się różni

https://www.google.pl/search?q=G3240+%2B+GTX750Ti&oq=G3240+%2B+GTX750Ti&aqs=chrome..69i57.2464j0j4&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8#q=G3240+%2B+GTX+750+Ti&tbm=vid

Kup tam gdzie cię wyjdzie taniej, x-kom składa za darmo. 

Nowicjusz
Opublikowano

Od razu załatw sobie przewód DVI (OLX it.)

Opublikowano

Sygnał cyfrowy, niby lepsza jakość obrazu ale nie każdy to zauważa.

Dobrze,zastanowie sie nad tym ;)

­

Nowicjusz
Opublikowano

Zakłócenia, jeśli masz słaby kabel VGA (D-SUB) bez filtrów neodymowych będziesz miał małe fale .. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...