Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4:3 1024x768 | Brzydka grafika

707

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Cześć, chciałbym grać na rozdziałce 4:3 1024x768, ale nie podoba mi się ta pikseloza, da się to jakoś poprawić?

Gdy oglądam zdjęcia Taza, snax'a, czy innych pro graczy to mają rozdziałkę 4:3 i u nich grafika wygląda bardzo dobrze (nie ma pikselozy) - da się jakoś polepszyć tą grafikę?

Oczywiście gram z czarnymi paskami po bokach (karta to radeon r9 290).

Pasjonat
Opublikowano

791091428405371996661.jpeg

hm.. dziwne, na ss'ie wygląda to bardzo dobrze, natomiast gdy mam wszystko ustawione i gram to na ekranie jest pikseloza..

spróbuję jeszcze inaczej zrobić zdjęcie bo robiłem przez system steam

Pasjonat
Opublikowano

@MieluPL

tak samo jest w grze, pokazałem jak ogólnie wygląda ta pikseloza..

skoro nie wiesz to się nie wypowiadaj.

@707

ustawiłem wszystko na wysokie i piskeloza dalej zostaje, jest na to sposób - trzeba jakoś ustawić w opcjach karty czy coś?

Opublikowano

Może dlatego że oni mają monitory 21:9 / 16:9?

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Co ma proporcja monitora do rozdzielczości prosów? Sprecyzuj kogo masz na myśli mówiąc, że "oni grają na 1280x1024".

Opublikowano

28345895455959782910.jpg

To jest mój screen - i na takiej rozdziałce nie ma pikselozy

@mmaxx

A no chodzi o to że jak masz proporcje 4:3 to wygląda jak byś grał na 640 - proste.

graphic.png

Opublikowano

No dobra, ale czemu mówiąc oni masz na myśli siebie?? Po za tym autor ma monitor 16:9, bo sam napisał, że ma czarne paski po bokach.

Autor tematu chce grać w 1024x768, więc tak jak pisałem wcześniej, żeby poprawić jakość tekstur ustaw 4xMSAA i filtrowanie tekstur na 4x. 

Opublikowano

Jak ma karte Radeona to mu nie doradzę ale w NVidii jest takie coś jak poziom szczegółów czy coś takiego i tam masz :v

graphic.png

Pasjonat
Opublikowano

Hm... może źle to wytłumaczyłem.

Tak mam monitor Benq 24'' 16:9. Gdy ustawiam wyższe proporcje 4:3 to obraz nie jest postrzępiony, jednak gdy zmniejsza rozdzielczość to obraz jest postrzępiony - u was też tak jest?

Opublikowano

­No tak - to jest norma? ^.-  Po za tym jak ty oglądam streamy i widzisz monitor TaZa czy kogoś innego to wiedz że piksele tak jakby się zmniejszają kolego, więc z bliska to raczej inaczej wygląda. Zrób zdjęcie telefonem z bliska to Ci powiem czy też tak mam.

graphic.png

Pasjonat
Opublikowano

Hm.. coś pozmieniałem i wygląda już to normalnie. Włączyłem odświeżanie pionowe i wyłączyłem i obraz nie jest już postrzępiony, dzięki wszystkim za pomoc! :)

Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...