Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Risen - Błąd/bug uniemożliwiający "wskoczenie" do 4-ego rozdziału.

Kura12ziom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, Siemanko, Witam! :)

Dobra, to przejdźmy do rzeczy. Risen. Gram bandytą i jestem w rozdziale trzecim. Jak na pewno wiecie ( Ci, którzy grali ) jest tam sporo zadań, ale rozdział ogólnie kończy się na zejściu do wulkanu. Wcześniej pozbierałem kryształowe dyski, wiadomo - skończyłem zadania, które trzeba było skończyć, aby wejść do tego wulkanu. Wypełniając misje musiałem oczywiście uratować druida bodajże Eldrica ? W każdym razie po rozmowie z nim zadał mi on misję, abym zdał mu raport o tych całych podziemiach wulkanu. Lecąc dalej i eksplorując dalsze zakątki wyspy znalazłem przedmioty potrzebne do wykonania Zbroi Tytanów, a także bronie Tytanów. Mając cały ten szmelc poszedłem do Eldrica (mimo że nie miałem takiej misji) i zrobiłem u niego pancerz Tytanów. Stwierdziłem zwyczajnie że będzie łatwiej. Mając non stop ubraną zbroje "wskoczyłem z Inkwizytorem do wulkanu". Wykonywałem jego polecenia, aż w końcu doszliśmy do bramy i ducha Ursegora. Uwolniłem ducha, a następnie otworzyłem bramę. Inkwizytor zniknął za nią i zatrzasnął ową furtkę za sobą. Pokonałem tych całych wojowników a następnie poinformowałem Ursegora o wszystkim. I z tego co czytałem, po rozmowie z nim powinien aktywować się rozdział 4, ale nie jest tak ! Aa i wcześniej przeczytałem wszystkie "obrotowe" tabliczki w okolicach tego wulkanu. Zaliczyło mi to misję "złóż raport druidowi...". Poszedłem do niego, ale on stwierdził, że coś tam ( w wulkanie) jeszcze musi być. I stoję w miejscu. 0 nowych misji. To znaczy są ( na przykład musiałem oczyścić klasztor z jaszczurów) ale to nie pomogło. Nie mogę porozmawiać z Ursegorem, nie moge porozmawiać z Eldriciem. Nic się nie dzieje. Zablokowało mnie na końcu 3iego rozdziału. Nie wiem, czy pancerz Tytanów miał na to jakiś wpływ.. 

Troszke chaotycznie piszę, dlatego w punktach niżej tak jeszcze raz wszystko wyjaśnię.

A więc:

1. Szukanie kryształowych dysków ( znalezienie przy okazji elementów pancerza Tytanów),
2. Rozmowa z druidem, wykucie pancerza,
3. Wejście do wulkanu z Inkwizytorem Mendozą,
4. Misje pod wulkanem, w tym zaliczenie misji "Zdaj raport Druidowi..."
5. Uwolnienie Ursergora
6. Rozmowa z Inkwizytorem, który znika za bramą
7. I teraz stoję w miejsu... 

Tak mnie gierka wciągneła, ale mimo to nie mam ochoty grać od nowa. Nawet 2 już sobie kupiłem. Ostatecznością jest zobaczenie końcówki gry na YouTubie ale... Znacie rozwiązanie ? Moze jest coś czego nie zrobiłem ? Ewentualnie poratuje ktoś Save'em ? Byłbym niesamowicie wdzięczny.

Pozdrawiam ! :D

Opublikowano

Byłem tam wcześniej kolego. Link do pobrania nie działa. Dziękuje Ci za dobre chęci :) Tak czy inaczej temat rozwiązany. Znalazłem pomoc na innym forum. Dzięki ! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...