Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet a dostawca.

Gość Szubryt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z internetem, a przynajmniej mam wrażenie, że coś jest nie tak. Ok, przejdę do rzeczy. Mam internet 8mb/s lecz gdy sprawdzam szybkość łącza to maksymalnie pokazuje mi 1,2mb/s. Gdy gram na konsoli to spada nawet do 700kb/s pobierania przez co gry ściągają mi się przez kilkanaście godzin. Dark Souls 2, który ma 13GB od wczoraj od godziny 20 do teraz pobrało mi zaledwie 10,5gb. A ściągało cały cały czas. Jest możliwe, że coś jest na rzeczy? Po prostu, że dostawca leci w c***a czy coś? Informatyk tam w routerze mi zmieniał różne rzeczy ale nie za bardzo to pomogło jeśli chodzi o szybkość pobierania. Czy te wartości są dokładne czy dostawca coś mi blokuje i nie dostaję tego co powinienem?

Opublikowano

Dostawca prędkość neta określa w megaBITACH a ty gdy pobierasz widzisz w megaBAJTACH. 1megabajt=8megabit. Wszystko chodzi Ci normalnie a prędkość pobierania nie zależy tylko od twojego łącza lecz od hostingu z jakiego ściągasz. :P

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Na Twoim miejscu zadzwoniłabym do dostawcy i powiadomiła go o owym problemie. 

Powinien Ci poradzić co masz zrobić, ew. zmienić ustawienia u siebie. 

Prawdopodobnie, że wina leży właśnie po stronie dostawcy. 

~ ~

Opublikowano

No dobrze, ale to mając internet 8mb/s to będzie mi ściągało z prędkością 800kb/s i to jest prawidłowe i wszystko działa tak jak powinno? Bo kumple mówią mi, że dostawca musi lecieć w c***a, bo to nie jest możliwe, żeby mając internet 8mb/s coś mi ściągało z taką prędkością jaką podałem i trwało to tyle czasu. Teraz przykładowo dokładnie 2043mb będzie mi pobierało w 4h32m. A w prędkości pobierania mam 733kb/s.

Opublikowano

No tak jak napisałem, ja osobiście mam internet 14mb/s i w szczytowej formie pobiera mi po 1300kb/s a normalnie tez coś kolo 700, tyle że ja mam internet mobilny. Jeżeli masz internet 8mb powinno Ci ściągać max 1000kb/s

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

No dobra ale skoro 2043 mb będzie mi po bierało w 4h32m (272min) to wychodzi na to, że na minutę pobiera mi po 7.5mb/s a prędkość pobierania mam 733kb/s to jednak coś tu nie działa...

Opublikowano

Akurat pobieram grę na Playstation i jak sprawdzam test połączenia internetowego to wychodzi mi właśnie w przedziale 700-800 kb/s. Od momentu napisania tematu minęły 2 godziny a mi zostało ponad 1470mb do pobrania. Jak pobierałem GTA V czyli jakoś 55gb to konsola działała przez 80h.

Opublikowano

A w prędkości pobierania mam 733kb/s.

Przeglądarka pokazuje prędkość pobierania nie w bitach, a bajtach.

Skoro masz te 8 Mb/s, to jest generalnie ok, powinieneś mieć więcej TROCHĘ, ale nie ma co robić tragedii, bo to jest prędkość "do".

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...