Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W co tu pograc ^^?

elakim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, znow pisze ten temat bo kazda gra w ktora gram mi sie znudzila albo juz przeszedlem cala (single), szukam mmo/rpg cos w desen Rappelz moze byc. Nie lubie dungeonowek wiec C9, Vindictus itp odpada. Zalezy mi na F2P, szerokim PVP, otwarty swiat, nie lubie questowek jak to jest w Aion'nie, hmm co tu by jeszcze dodac, oczywiscie nie P2W, mile widziana dosc duza liczba graczy.

Opublikowano

Na ogół nie polecam ArcheAge ale myślę, że może się tobie spodobać. P2W jest, jednak jak poświęcisz kilka godzin na farm na mobkach to kupisz sobie Patrona i nie ma kłopotu już z tym. Gra ma dobre PvP i otwarty świat. Na początku jest to questówka jednak później się to zmienia. Możesz jeszcze spróbować Cabala czy nadchodzącego Cabala 2, Drakensang też jest dobrą opcją jednak jest troszkę P2W. Jeśli chcesz grać w tytuły F2P musisz się pogodzić z P2W.

Opublikowano

Jakbyś dał questom szansę to polecam Rift

Rift ma strasznie małą populacje, zawsze po wejściu patcha się to zmienia, ale na krótko. Mimo wszytko też polecam.

Opublikowano

Diablo 3?

Jest P2P, nie jest typowym mmo, ale bardzo polecam. Sam kiedyś (8lat temu ponad) grałem dużo w staroświecką już Tibie, było to moje ulubionne mmo, jednakże nic nowego nie potrafiłem znaleźć w podobnym klimacie.

Może i zapłacisz te 180zł na grę (podstawka+dodatek), ale uwierz warto. Pvp kuleje niestety ale ten klimat reszty poprostu możesz mieć tak, że albo Tobie odrazu podpasuje i zakochasz się w tej grze, w tym farmieniu, dążeniu do jak najlepszych czasów na bossach, itemków itp albo to gra nie dla Ciebie. Polecam spróbować w Diablo 2 na początek, jeśli nie grałeś :)

MPC <3

Opublikowano

Servery sa teraz Medium wydaje mi sie ze az tak zle moze nie jest. Jednak z populacja w MMO roznie bywa. Sam nie znam gry wartej uwagi teraz

Opublikowano

Może Lineage II? Gindówka, można ci się spodoba. Jest mała populacja, ale gry tego pokroju nie są popularne w tych czasach.

Opublikowano

Rift ma strasznie małą populacje, zawsze po wejściu patcha się to zmienia, ale na krótko. Mimo wszytko też polecam.

ke? Mała populacja..? Zależy od serwera, panie kolego drogi. 

Osobiście bym polecił przeznaczyć pieniążki na jakieś GW2, jeżeli nie maniaczysz 8h dziennie, a lubisz sobie pograć np. 3-4 godzinki dziennie w jedną gierę - na pewno Ci się nie znudzi.

Opublikowano

Gdyby w GW2 byly wazne itemy to byłby super gra a tak to byle kto moze isc na pvp i ci w kopac bez roznicy czy gra miesiac czy 2 lata. GW2 to inna gra od reszty ja odradzam.

Opublikowano

Gdyby w GW2 byly wazne itemy to byłby super gra a tak to byle kto moze isc na pvp i ci w kopac bez roznicy czy gra miesiac czy 2 lata. GW2 to inna gra od reszty ja odradzam.

Dobrze, że itemy nie robią różnicy na tym polega rywalizacja PvP, każdy dostaje to samo ale nie każdy jest  świetny. Wszystko zależy od skilla gracza.

ke? Mała populacja..? Zależy od serwera, panie kolego drogi. 

Osobiście bym polecił przeznaczyć pieniążki na jakieś GW2, jeżeli nie maniaczysz 8h dziennie, a lubisz sobie pograć np. 3-4 godzinki dziennie w jedną gierę - na pewno Ci się nie znudzi.

Tak tam jest mała populacja, grałam na Bloodiron'ie (jeden z największych serwerów i jedyny PvP w europie) i czekałam nawet po godzinie na  Dungeon grając Healerem. Miasta też nie są jakieś zapełnione za większość serwerów jest Medium jak nie Low, czasami się zdarzy High. W dodatku jestem prawie codziennie na Rifcie i mam 2 postacie na 2 różnych serwerach i widzę cały czas jaka jest populacja w całej grze.  Jedynie serwer Niemiecki jest High bardzo często. Może dla ciebie taka populacja Medium jest spora, dla mnie jest znikoma.

Opublikowano

Wybredny jesteś :D

Jak nie grałeś w entropie to sprawdź i mi powiedz jak się gra, bo mi nie chciala odpalic xD

wiem, niestety, szukam dalej xD

Opublikowano

Harajuku skill przy 4 skilach nie wystepuje + 4 jakies skile na bufy. Poprostu nie ma czegos

Każda postać ma co najmniej 14 skilli (Enginner, nie licząc Kit'ów), a najwięcej Ele 25. Nie wiem o jakich 4 skillach mówisz. Dodam, że nie ważna jest ilość czarów, a ich wykorzystanie. W WoW'ie do niedawna miałeś pełno skilli, zmniejszyli ich ilość i jakoś nadal w PvP liczy się skill gracza. Właśnie to ograniczenie powoduje, że gracz musi więcej myśleć w PvP, w grach z dużą ilością skilli tego myślenia praktycznie nie ma, ponieważ masz rotacje, wypadniesz z rotacji i nie wiesz co masz zrobić, masz skilla lub dwa do wykorzystania. Może jeszcze powiesz, że w LoL/Dotcie nie liczy się skill bo ma się 4 spelle. Ale nie będę dłużej z tobą dyskutował na ten temat ja mam swoje zdanie, które jest w jakiś sposób uzasadnione, niestety twoja opinia wygląda jak 1+1=4, po porostu się nie dodaje. 

Co do tematu, nigdy nie znajdziesz gry. Jak nie chcesz L2, PoE, Cabal czy ArcheAge to gry już nie znajdziesz, nie ma popularnych grindówek na tym świecie. Musisz się zdecydować albo na questy albo na jedną z tych gier (no może nie licząc AA). Jak chcesz sobie pograć w grindówkę to polecam jeszcze MU Online. Dodam, że nie najdziesz lepszego F2P niż Rifta, więc jeśli chcesz naprawdę grać w dobry tytuł F2P bez P2W to polecam go. Jak będziesz chciał wydać pieniądze i grać w prawdziwe MMO (z questami), a nie jakieś śmieciówki (taka prawda że 99% F2P to chłam) to polecam FFXIV/GW2/WoW/TSW/TESO/WS.

Opublikowano

Dobrze, że itemy nie robią różnicy na tym polega rywalizacja PvP, każdy dostaje to samo ale nie każdy jest  świetny. Wszystko zależy od skilla gracza.

Tak tam jest mała populacja, grałam na Bloodiron'ie (jeden z największych serwerów i jedyny PvP w europie) i czekałam nawet po godzinie na  Dungeon grając Healerem. Miasta też nie są jakieś zapełnione za większość serwerów jest Medium jak nie Low, czasami się zdarzy High. W dodatku jestem prawie codziennie na Rifcie i mam 2 postacie na 2 różnych serwerach i widzę cały czas jaka jest populacja w całej grze.  Jedynie serwer Niemiecki jest High bardzo często. Może dla ciebie taka populacja Medium jest spora, dla mnie jest znikoma.

Przykro mi, ale nie masz racji. Blooiron nie jest jednym z największych serwerów, a ludzie nie przesiadują na serwerze PvP. 

Opublikowano

Nie ma takiej gry, ktorej szukasz, questy musza byc zeby graczy utrzymac w przekonaniu ze nie marnuja czasu. Taki rynek, nic nie zrobisz na dzien dzisiejszy, moze cabal 2 okaze sie ciekawy, trzeba czekac, do tego czasu w moba mozna sobie popykac ewentualnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...