Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Rozłączający się internet

VeXeR0

Pytanie

Opublikowano

Otóz mam pewien problem z internetem który rozłącza się co pare minut i nie mogę zagrać sobie w gry ani posiedziec na ts3.Ale dziwi mnie to ze gdy rozłącza się on to po sekundzie internet jest spowrotem i tak cały czas w kółko jeżeli ktoś wie jak to naprawić proszę o napisanie mi bądz skontaktowanie się ze mną jeżeli będzie taka potrzeba !, oczywiśćie będę wdzięczny tej osobie która była zdalna mi pomóc :).

29atj5y.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Aranthor

Tak się składa że jestem w zasięgu LTE. Co więcej: pytałem się po parę razy jak to będzie z tym ograniczeniem itp. Pani powiedziała że mogę liczyć na nawet 20mb/s, a po wykorzystaniu limitu nie mniej niż 10. No to ok, czemu nie.. ale co się okazało? Szybkość kiedy jeszcze mam transfer: 5-7mb/s, szybkość po wyczerpaniu transferu: 0.5/1mb/s... 

linki w górę

Opublikowano

Tak się składa że jestem w zasięgu LTE. Co więcej: pytałem się po parę razy jak to będzie z tym ograniczeniem itp. Pani powiedziała że mogę liczyć na nawet 20mb/s, a po wykorzystaniu limitu nie mniej niż 10. No to ok, czemu nie.. ale co się okazało? Szybkość kiedy jeszcze mam transfer: 5-7mb/s, szybkość po wyczerpaniu transferu: 0.5/1mb/s... 

To, co ta pani powiedziała, nie musi być prawdą. Sprawdź, co masz napisane u umowie.

Dostawca internetu: K3           Model routera: TP-LINK 150mb's

To nie jest model routera, tylko jego przepustowość.

Tak w ogóle to:

Spróbuj też zresetować router do ustawień domyślnych. Jeśli wina leży po jego stronie, powinno pomóc.

Opublikowano

Ja tak mam na moim wspaniałym internecie LTE "bez limitu". U mnie jest tak że np. jak siedzę na ts i otworzę stronę np. yt to mnie wyrzuca z ts i dopiero jak się strona załaduje łączy na nowo. Dlatego jak masz coś pokroju sreLTE to się nie dziw. 

linki w górę

Opublikowano

To, co ta pani powiedziała, nie musi być prawdą. Sprawdź, co masz napisane u umowie.

To nie jest model routera, tylko jego przepustowość.

Tak w ogóle to:

Okej

29atj5y.png

Opublikowano

@@eXnR

Jak nie jesteś (lub prawie nie jesteś) w zasięgu LTE to się nie dziw, że nie działa.

@@VeXeR0

Tak w ogóle to podaj model routera, nazwę dostawcy Internetu oraz typ łącza. Spróbuj też zresetować router do ustawień domyślnych. Jeśli wina leży po jego stronie, powinno pomóc.

Dostawca internetu: K3           Model routera: TP-LINK 150mb's

Ja tak mam na moim wspaniałym internecie LTE "bez limitu". U mnie jest tak że np. jak siedzę na ts i otworzę stronę np. yt to mnie wyrzuca z ts i dopiero jak się strona załaduje łączy na nowo. Dlatego jak masz coś pokroju sreLTE to się nie dziw. 

Nie mam nic z LTE

29atj5y.png

Opublikowano

@@eXnR

Jak nie jesteś (lub prawie nie jesteś) w zasięgu LTE to się nie dziw, że nie działa.

@@VeXeR0

Tak w ogóle to podaj model routera, nazwę dostawcy Internetu oraz typ łącza. Spróbuj też zresetować router do ustawień domyślnych. Jeśli wina leży po jego stronie, powinno pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...