Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Generator MAPY - TerrainControl.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2159214283329071221864.png

Witam, chciałbym wam zaprezentować moje obiekty do terrain controla (GENERATOR MAPY), jeżeli ktoś nie wie co to są obiekty w terrain control, to już tłumaczę. Obiekty to np. nowe drzewa oraz domy i inne budynki/drzewa itp.

Jeżeli chcecie albo wam brakuje na jakimś biomie obiektów albo coś po prostu coś dodać to piszcie śmiało pod tematem :)!

Żeby nie było żadnych problemów wyśle wam cały folder z terrain control wraz z pluginem (.jar).

Nie długo planuje zrobić stronę na której będą informacje oraz download (ale to może zrobię jak byście mogli też napiszcie czy robić takową stronę :P.

7267514283335561221864.png

- BRAK |

- BRAK |

- BRAK |

- BRAK |

8180614283340721221864.pngSKAN:

https://www.virustotal.com/pl/file/9c5e63642a2b78d4a429a4bcaa15b2ecb62dd07155cf5378a72e1a0c60baf194/analysis/1428336827/

DOWNLOAD:

http://hostuje.net/file.php?id=e75e49f0df9b8cd4bddf10ead73afcb3

###CZYTAJ###

W BUKKIT.YML DODAJ NA KOŃCU:

worlds:
  world:
    generator: TerrainControl

###CZYTAJ###

3886414283349421221864.png

Opublikowano

@idrakus Nie dodam biomów, bo nie ma co się szybko spieszyć z biomami chcę na każdym normalnym biomie dać obiekty, a później pobawię się biomami.Nie dodam samy world bo nie które biomy będą mieć usunięte obiekty oraz biomy, a nie każdy chcę mieć np. spawn na biomie snow na korrdach np. x: 0 z:0.

Opublikowano

Dosyć dobrze zrobione :)

895041b0b72123aamed.jpg

Opublikowano

@Julez

Tak samo myśle, jak coś potrafisz robić, to trzeba się tym podzielić, takie jest moje zdanie.

895041b0b72123aamed.jpg

Opublikowano

Szczerze mówiąc ogarniam tylko obiekty stworzenie/konfigurowanie itp., do biomów jeszcze nie doszedłem bo to większy stopień trudności.

Więc nie mogę zrobić poradnik tylko z obiektów.

Opublikowano

Musisz tylko wrzucić pobrane pliki do folderu plugins.I dodać do bukkit.yml

###CZYTAJ###

W BUKKIT.YML DODAJ NA KOŃCU:

worlds:
  world:
    generator: TerrainControl

###CZYTAJ###

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...