Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dxd born.

Kaanashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma to być temat o samym dxd born, jako anime, lecz o pewnej sprawie, która mnie zastanawia. Otóż z tego co słyszałem dxd born ma byc oparty na 3 tomach novelki. Poprzednie sezony były oparte na 2 tomach novelki. Przeczytalem te tomy, na ktorych dxd born miałoby być oparte i jestem przekonany, że nie udaloby im się w 12 odcinkch zmieścic tyle materialu. Warto też podkreslic, ze na malu nie ma napisane, ze dxd born będzie mialo 12 odcinków, wlasciwie to nie ma zadnych oficjalnych informacji odnosnie tego ile ma mieć odcinków. Podejrzewam, więc, że dxd born nie będzie mialo 12 odcinków, lecz - 24. Wkleje na dolę to co juz napisalem, będzie tam też "dowody" dlaczego dxd born mialoby być oparte na 3 tomach, a nie dwóch:

Czemu myślę, że dxd born będzie oparty na aż trzech tomach? (poprzednie sezony były oparte na dwóch tomach) Otóż dlatego:
- W openingu pojawia się pewna postać, która raczej (jestem w 75% przekonany) powinna się pojawić dopiero w tomie 7
- Czytalem gdzieś chyba, albo słyszalem, ze dxd born ma byc oparty wlasnie na trzech tomach, a nie dwóch
- W endingu jest pokazana scena z udziałem akeno, która na 100% miała miejsce dopiero w tomie 7

Jednakże nic nie jest pewne, bowiem już w 1. odcinku odważyli się wprowadzić jakieś zmiany względem pierwowzoru, czyli novelki, zmienili kolejność, dali coś, czego nie bylo w novelce. Możliwe więc, że zrobią to anime tak, że przestawią kolejność wielu wątków, pare pominą i wyjdzie to co wyszło z tokyo ghoula..

XrgAYyk.png

Opublikowano

Raczej jednak są mniejsze szanse na to i zrobią po prostu anime oparte o tomy 5 i 6, ale nadal zastanawia mnie po co:

w openingu pokazali ojca akeno, ktory pojawia sie dopiero w tomie 7, oraz dlaczeo w endingu pokazali scene, w ktorej akeno zrzuca z siebie ubrania i chce sie ruchac z isseiem

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...