Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja skryptu HLTV i odczyt stron www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem mam serwer VPS na debianie i zainstalowałem tam serwer cs 1.6 oraz hltv.

Ale jeszcze chcę zainstalować skrypt hltv, który będzie mi wyświetlał demka na stronie www, ale mam z tym małe problemy ;/

Pierw przedstawię na czym stoję:

Po zalogowaniu się na serwer VPS przez putty gdy stwarzam plik "touch wysylanie.sh" to on mi się tworzy w folderze root

Ogólnie po zalogowaniu przez ftp także od razu wyświetla mi się w folderze root, lecz mogę cofnąć, aby wejść np. w folder "var"

No ale teraz tak chcę abyście mi pomogli w:

1. Podanie dokładnych ścieżek dla tych dwóch lokalizacji, biorąc pod uwagę,

* że plik "wysylanie.sh" jest tworzony w folderze root

* serwer cs czyli tam gdzie demka są także w folderze root/server/cs/cstrike

* a strona www jest przed folderem root, czyli: var/www (Wszystko dokładniej przedstawione na screenie)

gdy już pomożecie mi z tymi ścieżkami

2. To co wpisać w crontab -e

tak, aby ten plik, który znajduje się w folderze root pod nazwą wysylanie.sh, był wykonywany co 30 minut

3. Odczyt stron mi nie działa:

gdy jest plik index.html i wpisze byle jaki tekst to wyświetla, ale .php już nie, po prostu wchodząc na adres strony .php chce ten plik pobierać zamiast go otworzyć jak na innych stronach.

Jest to dla mnie ważne, więc liczę na waszą pomoc i z góry bardzo dziękuje :)

post-363916-0-50223200-1428314653_thumb.png

Opublikowano

Ad.3 - masz źle skonfigurowane php po stronie serwera WWW. Nie wiem z czego korzystasz i nie poprowadzę Cię za rączkę, bo mi za to nie płacisz, ale w internecie masz bardzo dużo poradników. Polecam nginx, bo apache to trochę przeżytek.

Ad.2 - jeśli nie masz czasu czytać / nie chce Ci się, to zapłać komuś za zrobienie tego, tylko nie gimnazjaliście, a jakiemuś sysadminowi, który pyknie to w 15 minut. Generalnie to:

http://www.linuxforums.org/forum/newbie/106792-recursive-cron-job.html

Swoją drogą trzymanie jakichkolwiek skryptów po stronie roota to konkretny rak. Jeśli możesz coś włączać z poziomu usera, to rób to z poziomu usera. Na roocie tylko konfiguracje i system services.

Ad.1 - Nie wiem o co pytasz. Nie rozumiem również, czemu zajmujesz się rzeczami, o których nie masz zielonego pojęcia i nie masz żadnej chęci do poczytania i poznania ich. Do sprawdzania aktualnej ścieżki polecam

pwd
, a poza tym warto poczytać o strukturze plików w Linuksie. Wszystko jest plikiem. :)
Opublikowano
Dobra udało mi się nareszcie znaleźć inny skrypt tego HLTV i elegancko mi działa, nareszcie ! :)

Ale teraz mam pytanko, bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Jakiś pliczek index.php zakodowany, żeby to HLTV było wyświetlane w ładniejszym typie, znaczy jeżeli chodzi o styl to sam zrobię, ale zakodowanie. Data, mapa, czas, itd. :D :D I to będzie na tyle i będę bardzo wdzięczny,

Dzięki :)

Może uda się to edytować:

dema.rar

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...