Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trainer - POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zacząłem korzystać z Cheat Engine, dosyć ogarniam potrafię znaleźć różne pointery i tym podobne, lecz chciałbym stworzyć jakiegoś trainera. Zainteresował mnie VB, posiada może ktoś jakiś kod gdy nacisnę button to wartość zmieni się np na 99999? Oraz przy kliknięci doda np 10 odejmie 10 lub zamrozi adress?

65135238787935115850.gif

Opublikowano

Takie coś sam musisz napisać. Jak nie chce ci się uczyć vb jest taki program Trainer maker kit bodajże, ale nie jestem pewien czy tak się nazywał. Wrzuć to sobie w google i sam się przekonaj. Ewentualnie możesz poszukać do VB biblioteki al'a (tak to się pisze? :p) VAMemory i się bawić. 

linki w górę

Opublikowano

Dobra, dzięki. A nie wiesz czy można zrobić speed hacka w Trainer Maker kit? Chodzi mi o to że zaznaczasz opcję 'Enable Speedhack' w cheat engine i da się jakoś wyciągnąc adres czy coś z tego ? : )

65135238787935115850.gif

Opublikowano

Zapewne się da, ale to nie mnie pytaj. Ja się bawię VAMemory. TMK nigdy nawet nie używałem. Wpisz sobie w google "Trainer Maker kit Speed Hack" i na pewno znajdziesz jakiś poradnik ;)

linki w górę

Opublikowano
Dim GothicBase = Process.GetProcessesByName("Gothic2.exe")(0).Modules(0).BaseAddress
Dim czytaj = ReadInteger("Gothic2", &H00AABBCC) ;
Dim czytaj = ReadInteger("Gothic2", czytaj + &H123)
Dim czytaj = ReadInteger("Gothic2", czytaj + &HABC)
Dim wartosc = "9999"
Try
WriteInteger("Gothic2", (czytaj + &H987), wartosc)
Catch ex As Exception

Mam taki kod jest to do gry Gothic2 jak widać, próbowałem sobie pozmieniać wartości do sapera :), Dim GothicBase wszystkie nazwy Gothic pozmieniałem na proces MineSweeper i nie działa kod :/ pozmieniałem też na 'Saper' też nie działa :/

65135238787935115850.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...