Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki mikrofon do +/- 350zł?

_LillyPL_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuję kupno mikrofonu pojemnościowego do 350zł, najlepiej w jakimś zestawe (koszyk+statyw+popfiltr+mikrofon). Interesują mnie oferty z allegro jak i olx. Proszę o wypowiadanie się osób, które się już trochę na tym znają.

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Miałem Reloop sPodcaster i sprawował się świetnie, kwestia do czego potrzebujesz ten mikrofon.

Cena to 250 zł (za nowy) ze stojakiem, za kolejne 100 zł pewnie akurat kupisz sobie całą resztę.­

Opublikowano

@Dyzson

Mikrofon miałby służyć do nagrywania na youtube jak i streamowania. Reloop już raczej odpada, bo z tego co wiem, to ma inny gwint niż inne mikrofony. Stojak chciałabym żeby był jakiś taki "wiszący" :D Myślałam nad Behringer C1-U, lecz ma słabą czułość, a nie chcę mieć mikrofonu przy samych ustach-to chyba logiczne.

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Behringer C1-U jest średni i imho trochę za cichy. Lepiej sprawuje się przy śpiewaniu.

Znam 2 osoby, które dość szybko wymieniły tego Behringer'a na Reloop'a.

A szczerze ci powiem, że chyba i tak będzie ci bardzo ciężko zmieścić ­statyw, koszyk i pop-filtr w 100 zł.

Mi osobiście przy używani Reloop'a było to zbędne. Spokojnie stał sobie na biurku na fabrycznym stojaku.

Jeśli nie chcesz tego reloop'a to prędzej proponowałbym ci Samson C01U. (do tego na pewno znajdziesz koszyk)

A co do tych gwintów, to szczerze nie mam pojęcia. Raczej wszystkie mają takie samo, ale kto wie.

(tyle, że reloop ma zupełnie inne mocowania)

Opublikowano

Podstawowe pytanie. Jakie masz źródło dźwięku?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...