Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] BodySystem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BodySystem

OPIS:

Jest to Skrypt który dodaje Głód, Pragnienie, Temperaturę czy Krew

Każdy z nich ma swoje działanie

Głód

Gdy Głód Wynosi 0 lub wyżej niż 100 doje nam negatywny efekt

Pragnienie

Gdy Pragnienie Wynosi 0 lub wyżej niż 100 daje nam negatywny efekt

Temperatura

Gdy Temperatura wynosi poniżej 25 lub wyżej niż 100 daje nam negatywny efekty

By Zwiększyć Temperaturę trzeba być wyżej niż 70 kratka

Krew

Gdy Krew Wynosi 0, Umieramy natychmiast, jednak gdy wynosi powyżej 100 dostajemy negatywny efekty

Wszystko jest przedstawione w przejrzystym GUI oraz na BossBar, niektóre wiadomości wyświetlają się jednak na chacie

INFORMACJE:

Autor: Michal10390

Wersja Skryptu: 1.3

Posiada:

-Pragnienie, Głód, Temperature, Krew-

-Wszystkie Informacje przedstawione w GUI-

-Wiadomości na BossBarze-

Do Zrobienia:

Konfiguracja z Gry (GUI)

Usunięcie Bugów/Błędów

Komenda /Przywroc - Przywracająca Domyślne Ustawienia

Sklep

Crafting

Komendy / Uprawnienia

/stats - Pokazuje Informacje o Postaci

/boff - Usuwa Wiadomość dla Administracji TYLKO ADMIN

Body.Admin - Uprawnienia dla Admina

Download:

http://pastebin.com/rDvfb1dP - 1.3

AKTUALIZACJE:

1.0

Wypuszczenie Skryptu

1.1

-Dodano Konfiguracje w Skrypcie

-Poprawiono Działanie Skryptu

1.2

-Dodano System Krwi

-Dodano Crafting Itemu

1.3

-Poprawiono System Krwi

-Dodano BossBar

-Usunięto Crafting Nie Działał

-Usunięto Bugi:

Po Zjedzeniu np. Chleba usuwało 2 itemy zamiast 1

Spam na chacie zamieniono na BossBar

Niepotrzebny spam w Konsoli o ID

-Dodanie Informacji dla Administracji o Zmianach

-Dodano Usuwanie Effektów po Wyjściu Żeby nie było Bugów

Do Poprawnego Działania Potrzebne są:

SKRIPT

SKQUERY

WILDSKRIPT

ScreenShoty

GUI

357631430002682713800.png

Informacje na BossBar

287481430002682713800.png

Informacje na Chacie

865461430002682713800.png

Masz Propozycje co Dodać?

Pisz w Komentarzu

Jest to mój Pierwszy Skrypt (Tego Typu)

więc proszę też o wypowiedzenie się na temat mojej pracy

Opublikowano

Nie powiem, fajne. Widać, że się napracowałeś. Przejrzysta prezentacja i w ogóle, jak najbardziej należy się + :)

Opublikowano

Skrypt ciekawy, tylko ja bym zmienił:

on rightclick:
        if player's tool is 373:0:

na

on eat:
        if player's tool is 373:0:

i zmienił bym jeszcze to:

command /stats:
        trigger:
                open chest with 3 rows named "&6Staty&7>> &aOraganizm" to player
                wait 2 tick
                format slot 0 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 1 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 2 of player with 1 of 397:3 named "&aTemperatura: &4%{tem.%player%}%" to close
                format slot 3 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 4 of player with 1 of apple named "&aGlod: &4%{food.%player%}%" to close
                format slot 5 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 6 of player with 1 of 373:0 named "&aPragnienie: &4%{water.%player%}%" to close
                format slot 7 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 8 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 9 of player with 1 of apple named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+5||&6WODA: &4+3" to close
                format slot 10 of player with 1 of bread named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+10||&6WODA: &4-2" to close
                format slot 11 of player with 1 of raw fish named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+3||&6WODA: &4-1" to close
                format slot 12 of player with 1 of raw salmon named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+2||&6WODA: &40" to close
                format slot 13 of player with 1 of cooked fish named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+6||&6WODA: &4-3" to close
                format slot 14 of player with 1 of cooked salmon named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+4||&6WODA: &4-1" to close
                format slot 15 of player with 1 of potato named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+5||&6WODA: &4+3" to close
                format slot 16 of player with 1 of carrot named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+5||&6WODA: &4+5" to close
                format slot 17 of player with 1 of golden carrot named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+20||&6WODA: &4+10" to close
                format slot 18 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 19 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 20 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 21 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 22 of player with 1 of 373:0 named "&aDodaje:" with lore "&6WODA: &4+10||&6TEMPERATURA: &4-2" to close
                format slot 23 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 24 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 25 of player with 1 of 160:15 named "" to close
                format slot 26 of player with 1 of 160:15 named "" to close

na to:

command /stats:
        trigger:
                open chest with 3 rows named "&6Staty&7>> &aOraganizm" to player
                wait 2 tick
				loop 3*9 times:
					format slot loop-number - 1 of player with 1 of 160:15 named " " to close
                format slot 2 of player with 1 of 397:3 named "&aTemperatura: &4%{tem.%player%}%" to close
                format slot 4 of player with 1 of apple named "&aGlod: &4%{food.%player%}%" to close
                format slot 6 of player with 1 of 373:0 named "&aPragnienie: &4%{water.%player%}%" to close
                format slot 9 of player with 1 of apple named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+5||&6WODA: &4+3" to close
                format slot 10 of player with 1 of bread named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+10||&6WODA: &4-2" to close
                format slot 11 of player with 1 of raw fish named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+3||&6WODA: &4-1" to close
                format slot 12 of player with 1 of raw salmon named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+2||&6WODA: &40" to close
                format slot 13 of player with 1 of cooked fish named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+6||&6WODA: &4-3" to close
                format slot 14 of player with 1 of cooked salmon named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+4||&6WODA: &4-1" to close
                format slot 15 of player with 1 of potato named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+5||&6WODA: &4+3" to close
                format slot 16 of player with 1 of carrot named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+5||&6WODA: &4+5" to close
                format slot 17 of player with 1 of golden carrot named "&aDodaje:" with lore "&6GLOD: &4+20||&6WODA: &4+10" to close
                format slot 22 of player with 1 of 373:0 named "&aDodaje:" with lore "&6WODA: &4+10||&6TEMPERATURA: &4-2" to close
Opublikowano

UPDATE: 1.0 > 1.1

- Dodano Konfiguracje w Skrypcie

-Poprawiono Działanie Skryptu

DOWNLOAD:

http://pastebin.com/dPiAU2ts

Masz Propozycje co Dodać? Pisz!

@bartek190 , @xMNx  Dzięki za Ciepłe Słowa. To tylko Motywuje do daleszej pracy

@SebxteR Dzięki za podsunięcie pomysłu tylko że wole zostać przy tym czym jestem bo mam jeszcze w planie dodać crafting i te pola w GUI niech normalnie zostaną, a co do : on eat - chyba go zmienię ale nie jestem pewien ponieważ mam zamiar dodać dużo nowych itemów

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

UPDATE: 1.1 > 1.2

Dodano:

- System Krwi

- Crafting Itemu

DOWNLOAD

http://pastebin.com/rDvfb1dP

Poprawiono Również Prezentacje

Za niedługo Pojawi się Film Prezentujący Działanie Skryptu

Przepraszam Również że dopiero teraz pojawiła się Aktualizacja Skryptu ale powodem było odcięcie mi Internetu przez mojego dostawce

Opublikowano

Jest to dość prosty skrypt, który mógłby być o wiele krótszy.

Skrypt jest długi, przez co zajmuje niepotrzebne miejsce, dodatkowo przetłumaczenie przez jave tego wszystkie zżera ram. Plugin na to by był duużo lepszy. 3/10.

Opublikowano

ref

@1361622928-U485574.pngKingOfGrimoN tak jak napisałem w prezentacji. "Jest to mój Pierwszy Skrypt (Tego Typu)". Nie jestem Tak Zaawansowany w Pisaniu Skryptów by go skrócić. Chętnie bym napisał Plugin na to lecz po prostu nie potrafię. Jak ktoś chce Plugin na to, nie Skrypt to niech sobie napisze. Dalej będę to ulepszał jako Skrypt i z każdą Aktualizacją Będę się starał skracać go lecz na tą chwilę nie potrafię go aż tak skrócić by nie przeciążał Serwera

Opublikowano

@Michal10390 znalazłem parę bugów i je tutaj wymienię :D

1. Spam :/ - to nie bug ale irytuje :P Możesz dodać, że jak ktoś nie wypije wody to jakieś negatywniejesze rzeczy się robią (niech dalej odejmuje ze zmiennej i jak np jest 100 na zmiennej na - wtedy np damage dostajesz i możesz umrzeć)

2. Działa na graczy z gamemode (zabezpiecz to dla adminów raczej przeszkadzające :P )

3. Spam przy przeładowaniu skryptu (zmień ID na nazwę)

To chyba tyle z bugów teraz podpowiedź :D

Do Zrobienia:

Konfiguracja za pomocą Komendy

Naprawienie Bugów (Jeśli są)

Konfiguracja w Pliku

System Krwi

Dodanie Craftingu nowych itemów

Dodanie Komendy /Przywroc

Konfiguracja za pomocą komendy - opcje musisz zapisać w zmiennych i za pomocą komendy zmienne możesz zmieniać i dać zabezpieczenie, że np boolean nie zmieniono na jakiś nieznany dla sk ciąg znaków, i na to też zabezpieczenie, że nie potrafi tego odczytać po prostu zmieni na domyślne ustawienia.

Naprawienie bugów - wymieniłem

Dodanie craftingu nowych itemów (polecam craftignu robić w skquerry mniej zbugowane)

dodanie komendy /przywróć - nie do końca wiem co ma przywracać, zmienne dla wszystkich graczy lub dla online lub dla tego który wpisał tą komendę? Odpowiedz a Tobię pomogę :P jeszcze druga komendę powinieneś dodać /przywróc ustawienia - przywraca domyślne ustawienia skryptu :)

Jeżeli nie będziesz coś wiedział jak zrobić zgłoś się do mnie i pomogę :D

Wyczuwam kolejnego skryptera ^_^

Pozdrawiam #Knugi

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

@knugi Dziękuje za Zgłoszenie Bugów. Parę z nich sam wyłapałem. W Następnej Wersji będzie wprowadzony BossBar więc Spam na czacie zniknie a będzie się jedynie wyświetlał na górze. A co ID postaram się też coś z tym zrobić.

Nawiązując do tych podpowiedzi.

1.Konfiguracje chcę zrobić w GUI i np. Efekt za głód. Będzie Wyświetlony Aktualny Efekt i będzie podana lista efektów do wyboru. Kliknięcie w dany efekt zmienia go.

2.Bugi - Tak jak napisałeś postaram się je naprawić, sam parę znalazłem i już je naprawiłem

3.Crafting - Wszystkie Craftingi przestawię na skquerry.

4.Komenda /Przywroc - Zostanie ona Wprowadzona razem z Auto Aktualizacją. Będzie ona Odpowiedzialna za Przywracanie wszystkich opcji / Konfiguracji do domyślnych. Dlatego że jak by ktoś zdecydował nic nie zmieniać lub coś usunął to użycie tej komendy spowoduje ściągnięcie nowego pliku (może się jeszcze zastanowie)

Dziękuje za Wszystkie Opinie

Pozdrawiam Michał

Opublikowano

Aktualizacja

1.2 > 1.3

Co Zmieniono:

-Poprawiono System Krwi

-Dodano BossBar

-Usunięto Crafting Nie Działał

-Usunięto Bugi:

Po Zjedzeniu np. Chleba usuwało 2 itemy zamiast 1

Spam na chacie zamieniono na BossBar

Niepotrzebny spam w Konsoli o ID

-Dodanie Informacji dla Administracji o Zmianach

-Dodano Usuwanie Effektów po Wyjściu Żeby nie było Bugów

Zmieniono Również Prezentacje Skryptu

DOWNLOAD

Znalazłeś Bug/Błąd? Pisz na PW lub w Komentarzu

Opublikowano

Bardzo fajny skrypt :D
Trochę jest zabawy przy tym bo trzeba sie pilnować, lecz na większą skale zapewne by denerwowało bo musisz robić to, to i tamto, a musisz kopać xD
Daję ci za to 6/10 było by 9-10/10 jak by był to plugin, wtedy było by stabilnie :) 

531001454960877632167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...