Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SuperLux HD681 + karta dzwiekowa, czy nowe słuchawki?

wujekuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam słuchawki SuperLux HD 681 na zwykłej integrze i chciałbym polepszyć trochę dzwiek/pozycjonowanie w grze. I oto się nasuwa pytanie, czy dokupować kartę dzwiękową USB Audiotrak Podiby Cube, czy kupować nowe słuchawki gamingowe z mikrofonem oraz karta dzwiekowa np. siberia v2/v3 / raze kraken (jak coś to doradzcie jakie dokładnie słuchawki były by najlepsze). 

Więc co radzicie?? 

Tutaj są jeszcze tematy z innego forum o moich słuchawkach i tej karcie dzwiekowej ktora podalem:

1. http://forum.pclab.pl/index.php?app=forums&module=forums&section=findpost&pid=12581886

2. http://forum.pclab.pl/topic/1037500-Kupowa%C4%87-nowe-s%C5%82uchawki-gamingowe-czy-kart%C4%99-dzwi%C4%99kow%C4%85-pod-s%C5%82uchawki-SuperLux-HD-681/page__p__13281693entry13281693

Temat piszę, bo chce się po prostu upewnić ;)

Opublikowano

­Ja osobiście mam Prodigy Cube Black i bardzo serdecznie polecam.

Mam w domu też HD681 i z wersją Black grają fajnie, nie wiem jak będzie z edycją zwykłą.

Ale wymiana OPAMP'u to koszt 30-50 zł, więc jeśli nie będzie okej to sobie wymienisz.

Może dorwiesz na allegro/olx używkę już z OPAMP'em.

Wszystkie syberie i razery odradzam.

Ps. nie dasz rady upchnąć do kompa karty na PCI/PCI-E?

Opublikowano

Posiadam laptopa.. :/ Więc mówisz, aby inwestować w Prodigy Cube Black i dzwiek bedzie lepszy/pozycjonowanie od tych wszystkich słuchawek razer/syberia?

Opublikowano

Generalnie to co masz gra dużo lepiej, niż Razer/Syberia.

Problem jest taki, że Prodigy Cube poprawia jakość dźwięku, ale nie aż w takim stopniu jak dobra karta wewnętrzna.

Nowa Black kosztuje 350 zł, więc dość sporo. Lepiej kupić zwykłą wersje i dobrać sobie jakiś OPAMP.

(używane są sporo tańsze, Black'a raczej nie znajdziesz)

Mimo wszystko, Cube powinien zagrać trochę lepiej, niż integra. Właśnie dopiero z lepszym OPAMP'em rozwija skrzydła.

Z racji, że masz Laptopa to możesz pokusić się o jakieś FiiO, ale totalnie nie znam się na tym sprzęcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...