Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy jest to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie otóż czy możliwe jest aby 30mb/s wywaliło serwer z ovh(32 GB ram, 3x 120gb SSD) mam tak od kilku godzin nagle wszystko sie zacina i wywala serwer, potem muszę reboot hard aby znów serwer działał, dodam iż nie dawno grzebałem w iptables.

Czy możliwe jest zwiększenie tps poprzez zmianę systemu ? (Z ubuntu na debiana)

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

­Moim skronym zdaniem Debian bardziej nadaje się na stawianie serwerów, co nie zmienia faktu że może to tylko w małym stopniu poprawić Twoje TPS na serwerze, ponieważ oby dwa są tak samo lub w przynajmniej w podobnym stopniu zoptymalizowane.

Wydaje mi się, że wina tkwi w zarządzaniu serwerami. 30mb/s to też nie jest zbyt dużo jakby się wydawało.

Druga sprawa to pluginy, obciążenie. Jeżeli masz napierdolone 2000000 pluginów niepotrzebnych i zaśmiecony serwer jakimiś skryptami z MPC to może też wnikać na obciążenie maszyny.

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Opublikowano

Pluginy mam takie same gdy na serwer jeszcze nie wywalał i było z 450/500 graczy i 15 tps.

Opublikowano

To niech Ci tego FPS'a całego przeinstalują i odświeżą lub c**j wie co. Jeżeli masz wszystko takie same, problem stoi po ich stronie.

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Opublikowano

Temat rozwiązany wystarczyło przeinstalować system na debiana i killac zbędne procesy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...