Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Permanentny ban, za co?

adrian544

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc gdy się loguje pisze mi że zostałem zbanowany permamentnie. nie wiem za co mój nick z gry to AdriEPL nie znam się na tych karach więc proszę o jak najprostsze wytłumaczenie

Opublikowano

Przyczyn może być wiele. Raportów nie ma, listy zbanowanych z dnia 05.04 jeszcze też nie ma, ale skoro nie było raportu to najprawdopodobniej dostałeś bana za power leveling lub za hacki server/game logi

Opublikowano

power leveling to wykorzystywanie gry trybu gry wywalenie kogoś z rooma,albo zdobycie czegokolwiek więcej kosztem drugiego gracza,a serwer log to hackshiled  zeskanował kompa i wykrył jakąś pozostałość po hacku (może być nawet z całkiem innej gry)i nawet jak się wydaje że jest usunięty to coś tam zostać w kompie mogło,i za to jest perm ban bez możliwości odblokowania :P

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

Mogę prosić o wyjaśnienie?  Co to znaczy nie posiadam haków czy tym podobnych, moge starać się o ubana jeśli tak to gdzie

http://forum.nexoneu.com/showthread.php?1460398-5-04-2015Szukałem na forum aż w końcu znalazłem ban za... Server log. Powtórzę co to te server log i czy dostanę ubana?

Przed powrotem do CA i jego odpaleniu najpierw się mistrzu usuwa wszystkie hacki, boty i ich pozostałości (oczywiście mowa o hackach do wszelkiego rodzaju gier). Server log jest nie do odwołania, przykro mi. Unbana nie będzie.

Pwr lvling to abusowanie gry by zdobyć przewagę - ustawiane mecze, afk'owanie, pisanie "kill me", sztuczne wydłużanie meczy, kickanie osób z przeciwnej drużyny by zdobyć przewagę (aczkolwiek to ostatnie już podchodzi pod elite abuse teraz..)

Server logi jak kolega wyżej napisał przeszukują Twojego kompa, a game logi wykrywają nienormalności w Twoich grach.

Jedyne co możesz zrobić, to napisać do supportu z prośbą o napisanie, za co dokładnie dostałeś bana i by wskazali Ci lokalizację tego "hacka" - czasami Ci napiszą.

Opublikowano

rozumiem kickanie z gry, ale po to jest elit mod i super mod. na Eli mod można dziennie 30osób wywalić czy sie to komu podoba czy nie, a na Super mod liczba nieograniczona . Wiec za kickanie można dostac bana jak wywalisz ze 40 osób w ciągu 24h, jak wywalisz ze 20 nawet mogą cię raportować i tak bana nie dostaniesz bo po to jest Mod ale trzba go przestrzegać,

Opublikowano

rozumiem kickanie z gry, ale po to jest elit mod i super mod. na Eli mod można dziennie 30osób wywalić czy sie to komu podoba czy nie, a na Super mod liczba nieograniczona . Wiec za kickanie można dostac bana jak wywalisz ze 40 osób w ciągu 24h, jak wywalisz ze 20 nawet mogą cię raportować i tak bana nie dostaniesz bo po to jest Mod ale trzba go przestrzegać,

zle rozumujesz posiadanie elite moderatora ^^

on jest po to żeby utrzymać porządek na roomie,(Afk/jakiegoś hacka który zabija 10 typów w 15 sekund,glitchera i inne podobnne ),a nie że typ gra dobrze ma wysokie staty a on Ci się nie podoba i go sobie wywalasz,jak ja mam staty czasami po 20/5 to taki low rank elite wywala prawie od razu,dlatego gram tylko na vipie z ogarniętymi :P

Opublikowano

Nawet za wywalenie jednej osoby można dostać bana.

Wystarczy, że elitek sam się wkopie pisząc jakąś bzdurę na chacie. Czasami właśnie dlatego kick pochodzi też pod pwr lvl.

Dam przykłady:

room name: KTL4 (knife till last 4 humans)

to jest pod QR

i jeśli ktoś tam sobie rzuci granacika wcześniej i złamie zasady, a elite go wyrzuci i napisze przykładowo 'room name ktl4' no to ma banika, bo są to zasady umowne i nie można za nie kickać bezprawnie.

Inny to np. grają sobie snd. Ktoś z bravo zrushuje, i elitek kicknie go za 'b rush'. No to ma banika, bo to też jest umowne i nexon już pisał, że nie można przymuszać ludzi blabla i za to bany lecą.

Ale tylko 15 dniowe..

A sytuacja taka jak np:

mode: bombing run

Powiedzmy ludzie grają na kille/pod eventowy exp, jakiś ziomek złapie paczuszke i plantnie. Jak go elite kicknie i ktoś to nagra, albo jak sam się wkopie i napisze po kicku 'noob plant' no to ma perma za pwr lvl.

Jedyne za co nie ma bana, to pojedynczy kick w pojedynczej grze. Czyli możesz sobie kickać nawet 5000 osób dziennie, jeśli jest to jedna na grę czy kilka w lobby. Więcej niż 4 kicki na 2 minuty, i to z przeciwnego teamu niż elitek który zostanie zabity przez nich to już banik jak ktoś zescreenuje.

zle rozumujesz posiadanie elite moderatora ^^

on jest po to żeby utrzymać porządek na roomie,(Afk/jakiegoś hacka który zabija 10 typów w 15 sekund,glitchera i inne podobnne ),a nie że typ gra dobrze ma wysokie staty a on Ci się nie podoba i go sobie wywalasz,jak ja mam staty czasami po 20/5 to taki low rank elite wywala prawie od razu,dlatego gram tylko na vipie z ogarniętymi :P

Elite jest po to, żeby utrzymywać porządek w pokoju, pilnować by gracze przestrzegali zasad zarówno gry jak i pokoju. I by grali fair. Elite dla posiadacza to jest zapewnienie, że nikt go nie wyjebie. Sam w 2015 roku chyba jeszcze nikogo w grze nie wyjebałem. Dla reszty graczy jest to zapewnienie, że żaden niedorozwinięty kolega z teamu nie będzie Cię kickał za np. zajebanie killa czy blocka, albo dlatego że mu kolega kazał Cię kicknąć.

Alas, 99% elitów to i tak dzieci, którym dano za dużo władzy, i chu** przestrzegają. Jedynie na VIP servie jest jakoś przyzwoicie. Na world 1/2 szansa, przynajmniej moja, że dostanę kicka wynosi 90%.. te zjeby kickają za samą rangę zanim nawet zaczniesz grać gdy czekasz na skończenie rundy, lol.

Opublikowano

nie można wyrzucić sobie nawet 40 osób w 1 dzień na Elicie tzn można ale bana bd miął bez żadnego raportu, a co do wyżucania jak robie pokój z nazwa noo Turret dual lub coś tam i wyżuce za tureta zraportują mnie i co bana dostane, i na ile bo juz nie rozumiem tej gry^^ sa ludzie których obserwuje od 2 lat kickaja za nic i jakoś sobie graja^^ Pozatym pisze pod Elitem 30 osób dziennie do godz 00.00. jest reset kicka, ja tam przestrzegam tych zasad i nie ma problemu. bo jak by za takie kicki dawali bana to osób było by 700 nie 7ml.

Opublikowano

nie można wyrzucić sobie nawet 40 osób w 1 dzień na Elicie tzn można ale bana bd miął bez żadnego raportu, a co do wyżucania jak robie pokój z nazwa noo Turret dual lub coś tam i wyżuce za tureta zraportują mnie i co bana dostane, i na ile bo juz nie rozumiem tej gry^^ sa ludzie których obserwuje od 2 lat kickaja za nic i jakoś sobie graja^^ Pozatym pisze pod Elitem 30 osób dziennie do godz 00.00. jest reset kicka, ja tam przestrzegam tych zasad i nie ma problemu. bo jak by za takie kicki dawali bana to osób było by 700 nie 7ml.

jak nie chce turrentów na roomie to ustaw duty roster i po problemie,tam gdzie pisze No turrent spec itp,na złość wbijają dzieci z turrentami,sam czasami pogram specem a czasami normalnie z bronią i snajperką,ale jak by każdy się starał przestrzegać zasad tych nexona i tych nie oficjalnych to kikanie wgl by nie było potrzebne :P

Nawet za wywalenie jednej osoby można dostać bana.

Wystarczy, że elitek sam się wkopie pisząc jakąś bzdurę na chacie. Czasami właśnie dlatego kick pochodzi też pod pwr lvl.

Dam przykłady:

room name: KTL4 (knife till last 4 humans)

to jest pod QR

i jeśli ktoś tam sobie rzuci granacika wcześniej i złamie zasady, a elite go wyrzuci i napisze przykładowo 'room name ktl4' no to ma banika, bo są to zasady umowne i nie można za nie kickać bezprawnie.

Inny to np. grają sobie snd. Ktoś z bravo zrushuje, i elitek kicknie go za 'b rush'. No to ma banika, bo to też jest umowne i nexon już pisał, że nie można przymuszać ludzi blabla i za to bany lecą.

Ale tylko 15 dniowe..

A sytuacja taka jak np:

mode: bombing run

Powiedzmy ludzie grają na kille/pod eventowy exp, jakiś ziomek złapie paczuszke i plantnie. Jak go elite kicknie i ktoś to nagra, albo jak sam się wkopie i napisze po kicku 'noob plant' no to ma perma za pwr lvl.

Jedyne za co nie ma bana, to pojedynczy kick w pojedynczej grze. Czyli możesz sobie kickać nawet 5000 osób dziennie, jeśli jest to jedna na grę czy kilka w lobby. Więcej niż 4 kicki na 2 minuty, i to z przeciwnego teamu niż elitek który zostanie zabity przez nich to już banik jak ktoś zescreenuje.

Elite jest po to, żeby utrzymywać porządek w pokoju, pilnować by gracze przestrzegali zasad zarówno gry jak i pokoju. I by grali fair. Elite dla posiadacza to jest zapewnienie, że nikt go nie wyjebie. Sam w 2015 roku chyba jeszcze nikogo w grze nie wyjebałem. Dla reszty graczy jest to zapewnienie, że żaden niedorozwinięty kolega z teamu nie będzie Cię kickał za np. zajebanie killa czy blocka, albo dlatego że mu kolega kazał Cię kicknąć.

Alas, 99% elitów to i tak dzieci, którym dano za dużo władzy, i chu** przestrzegają. Jedynie na VIP servie jest jakoś przyzwoicie. Na world 1/2 szansa, przynajmniej moja, że dostanę kicka wynosi 90%.. te zjeby kickają za samą rangę zanim nawet zaczniesz grać gdy czekasz na skończenie rundy, lol.

najbardziej rozwalają mnie polskie dzieci low rank,które widza że flaga jest moja polska wywalaja mnie za to ze mi idzie,od listopada i powrocie moim do combata od 0 takich typów było 11 w tym 2 klany na vipie, 4Fun Gaming i Forever Young,tych klanów to nie polecam :P

Opublikowano

'no spec' już się nie ustawia, bo jest funkcja duty rooster. ale jak ustawić no dual no orthus to możesz kickać bez limitów tak długo jak dany gracz zabije kogoś z tych broni - respect rules ^.^

jak nie chce turrentów na roomie to ustaw duty roster i po problemie,tam gdzie pisze No turrent spec itp,na złość wbijają dzieci z turrentami,sam czasami pogram specem a czasami normalnie z bronią i snajperką,ale jak by każdy się starał przestrzegać zasad tych nexona i tych nie oficjalnych to kikanie wgl by nie było potrzebne :P

najbardziej rozwalają mnie polskie dzieci low rank,które widza że flaga jest moja polska wywalaja mnie za to ze mi idzie,od listopada i powrocie moim do combata od 0 takich typów było 11 w tym 2 klany na vipie, 4Fun Gaming i Forever Young,tych klanów to nie polecam :P

Stary, mnie kickają wszyscy.. polacy to nie jedyny taki problem, bo wszędzie są dzieci. Po prostu skupiasz się na polakach bo jesteś z tego państwa. Z polaków dobrym przykładem hipokryty jest Czarny_81, który był znany za płaczkowanie i straszenie banem za hacki, a sam dostał niedawno bana za server logi (R.I.P rank11 exp, 700k kills). Generalnie ciężko jest spotkać przyzwoite osoby, które grają fair. Na vip'ie nie kickają tylko dlatego że się srają o hejta, reporta czy F6 które zblokują im kickanie albo polecą megafony o nich i ich clanie na co sobie niektórzy pozwolić nie mogą.

Za dużo debili w tej grze się znajduje i nic z tym nie zrobisz. Musisz grać w jednym roomie dłużej i jak elite Cię nie wyjebie to się go dodaje do znajomych i ma się gdzie później grać. Ja zawsze pykam w teamie przeciwnym do elity i zapisuję jego nick na kartce żeby go później spamować lub blokować room gdy go zobaczę. Po clanie też nie ma co ludzi osądzać - bo zawsze znajdą się przyzwoite osoby, ale przymykają oczy na zło ich kumpli z clanu co jest nieładne niestety :|

@Edit a patrzę na dzisiejszą listę zbanowanych i dwóch goa było reportowanych przeze mnie hehe :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...