Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autoryzacja na VPS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tytuł może wprowadzać w błąd lecz już wyjaśnia o co mi chodzi. Napisałem sobie hacka do gry i mam zamiar go sprzedawać. Sęk w tym, że kupić może 1 osoba i go rozpowszechnić. Widziałem w innych hackach niekoniecznie do tej gry co ja, że była autoryzacja (chyba) na VPS i osoba bez subskrypcji nie mogła go uruchomić. Może mnie ktoś nakierować jak takie coś zrobić?

PS. Nie wiem czy dobry dział.

Specjalista
Opublikowano

Baza danych, gdzie przetrzymujesz kody subskrybcyjne
I przy kazdym odpalaniu aplikacji i wpisaniu kodu robisz update do bazy dancyh "logs" i wpisuejsz tam takei rzeczy jak nazwe kompa, ip i co tylko moze posłużyć  do weryfikacji nadłużyć

Opublikowano

Na ten temat można napisać nie jedną książkę. Tak najszybciej, key generator pasowało by napisać, do tego baza danych z aktywnymi kluczami oraz kontrola ilosci połączeń dla uruchamianej aplikacji z danym kluczem (czyli jeżeli aktualnie ktos działa na danym kluczu to na drugim kompie się nie uruchomi). Raczej nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i może wypowie się ktoś bardziej ogarnięty, ale na czystą logikę to mniej więcej tak powinno działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...