Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RPG

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak sobie myślę czy nie sprawić sobie jakiegoś dobrego rpg'a. Z turowym systemem walki. Myślałem nad Divinity Original Sin lub Dragon Age Inkwizycja, tylko nie wiem czy w tym drugim takowy system walki jest. Chyba że ktoś poleca jakiś inny.

Dzięki za pomoc. 

Opublikowano

Witam

Tak sobie myślę czy nie sprawić sobie jakiegoś dobrego rpg'a. Z turowym systemem walki. Myślałem nad Divinity Original Sin lub Dragon Age Inkwizycja, tylko nie wiem czy w tym drugim takowy system walki jest. Chyba że ktoś poleca jakiś inny.

Dzięki za pomoc. 

Dragon Age to taki pół turowy, możesz zapauzować i wydać polecenia przed wykonaniem kolejnego ataku. Jak lubisz kilmaty Baldura to niedawno wyszło Pillars of Eternity. 

Opublikowano

Dragon Age to taki pół turowy, możesz zapauzować i wydać polecenia przed wykonaniem kolejnego ataku. Jak lubisz kilmaty Baldura to niedawno wyszło Pillars of Eternity. 

Tutaj raczej umarłbym z poziomu trudności. Wiem że w Divinity ma się czas na ogarnięcie sytuacji a w PoE chyba wszystko jest w czasie rzeczywistym. 

Opublikowano

Pillars of Eternity jest Baldur's Gate 3, na które oczekiwałem od wielu, wielu lat.

System aktywnej pauzy działa dokładnie tak jak w grach opartych na Infinity Engine, więc jeśli miałeś z nimi styczność, to w PoE odnalazłbyś się od razu.

Zapodałbym recką, ale nie chcę dostać warna za linki do portalu, dla którego piszę :P

Legend of Grimrock jest w czymś nieco przypominającym spowolniony czas rzeczywisty, też old schoolowa produkcja, wyszły dwie części, bardzo polecam.

Evil Islands to zapomniana perełka od Nival Interactive, która także posiadała system aktywnej pauzy i swego czasu była bodajże pierwszą grą oferującą system craftingu. Ponad 10 lat na karku, ale nadal daje radę.

O klasykach pokroju Baldur's Gate, Icewind Dale, Planescape: Torment, Wizardry i tak dalej mówić nie musze?

Możesz się też zainteresować serią Etherlords, turówki będące czymś pomiędzy serią Heroes of Might & Magic, a karciankami w stylu Magic: The Gathering.

I am the god, the chaos and destruction
Behold the powers of my wrath

Opublikowano

Divinity jak najbardziej, ale jak już chcesz zagrać w tą gratkę i (moim zdaniem) najlepsza serie RPG'ów, to zacznij od Divine Divinity następnie Beyond Divinity, potem Divinity Ego Draconis, a dopiero na końcu Original Sin.

Według mnie Divine Divinity najlepsze z całej serii, po prostu miażdży Diablo (konkurencje swego czasu) wielkim swiatem, mistrzowską fabułą, muzyką i grywalnoscią.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jak już podajecie starsze gry, to proszę o uwzględnienie jakichś patchy na wyższą rozdzielczość. Niby wielkiego monitora nie mam, ale gdy chciałem zagrać w sacreda to się nie dało bo za mało pixeli. Na laptopie grałem w to jak szalony a na komputerze oczy bolą. 

Opublikowano

Jak już podajecie starsze gry, to proszę o uwzględnienie jakichś patchy na wyższą rozdzielczość. Niby wielkiego monitora nie mam, ale gdy chciałem zagrać w sacreda to się nie dało bo za mało pixeli. Na laptopie grałem w to jak szalony a na komputerze oczy bolą. 

Eee tam, ja na 1680x1050 22 cale napierdzielam i nie narzekam :) ale trzeba przyznać że mam straszny sentyment do tej gierki

linki w górę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...