Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak szybko schudnąć?

Marchlak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Schudnąć bądź schudnąć szybko. Widziałem kilka podobnych tematów więc pomyślałem o założeniu swojego. Chciałbym zapytać się was jak schudnąć? brzuch/uda.

Opublikowano

Biegaj, biegaj, biegaj i jedzenie ogranicz. Do tego rób brzuszki i przysiady. Najpopularniejszy ze sposobów i zazwyczaj skuteczny.

Opublikowano

Po pierwsze, chudnie się na całym ciele, nie miejscowo. Po drugie polecam

17545422953138458134.jpg

A na serio to jedz zdrowiej i mniej. Nie potrzeba super diety, jeśli nie trenujesz. Po trzecie, po co masz się katować godzinami biegów codziennie, jak potrzymasz tak z tydzień? Lepiej sobie urządzać długie spacery po parku, zamiast windy wybrać schody i tak dalej...

Opublikowano

Biegaj, biegaj, biegaj i jedzenie ogranicz. Do tego rób brzuszki i przysiady. Najpopularniejszy ze sposobów i zazwyczaj skuteczny.

Napisałeś i wszystko i nic. 

­Dieta z owoców morza, jazda na rowerze, dobrym środkiem odchudzającym jest też stres  :ninja: 

Akurat mało się stresuje więc to będzie trudne. Owoce morza? Jazda na rowerze owszem tylko tak się składa, że trochę śnieg przeszkadza, co jest dziwne w kwietniu. xD

bieganie, jeśli nie jesteś klocem to skakanka, rowerek, dieta -400/500 z twego zapotrzebowania kalorycznego 

Jeżeli możesz to powiedz mi jakie mam zapotrzebowanie kaloryczne i jak mam se odjąć od niego. Bo nigdy nie wnikałem ile co tam ma kalorii. Jak coś to mam 16 lat jeżeli coś ci to pomoże. 

Po pierwsze, chudnie się na całym ciele, nie miejscowo. Po drugie polecam

17545422953138458134.jpg

A na serio to jedz zdrowiej i mniej. Nie potrzeba super diety, jeśli nie trenujesz. Po trzecie, po co masz się katować godzinami biegów codziennie, jak potrzymasz tak z tydzień? Lepiej sobie urządzać długie spacery po parku, zamiast windy wybrać schody i tak dalej...

Spoko. Tylko zdrowiej i mniej to znaczy jak?

Opublikowano

Napisałeś i wszystko i nic. 

Akurat mało się stresuje więc to będzie trudne. Owoce morza? Jazda na rowerze owszem tylko tak się składa, że trochę śnieg przeszkadza, co jest dziwne w kwietniu. xD

Jeżeli możesz to powiedz mi jakie mam zapotrzebowanie kaloryczne i jak mam se odjąć od niego. Bo nigdy nie wnikałem ile co tam ma kalorii. Jak coś to mam 16 lat jeżeli coś ci to pomoże. 

Spoko. Tylko zdrowiej i mniej to znaczy jak?

Oczywiste = bez fastfoodów, winycj białka (mięcho, jaja), ograniczaj się od węgli (tzn. nie odcinaj się od nich, ogranicz je). Poczytaj o tym na kfd.\

Pamiętaj, nie chudnij za szybko - będziesz dużo słabszy, mięśnie będą coraz gorsze i będziesz miał zwisy. 0.5 - 1 kg na tydzień to idealne spadki. Maksymalnie 1.5kg. Więcej kg to nie tłuszcz, tylko woda, mięśnie itd.

Opublikowano

Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne, odejmij od tego ok 300-400, rób areoby 3x w tygodniu, zacznij od ok 15-20minut i dodawaj co tydzień po np. 2min, bądź zwiększaj intensywność ćwiczeń, możesz też robić interwały. Jak kto lubi. 

Dobrze jakbyś utrzymywał ok 1,5g białka i ~0,9g tłuszczy/kg masy ciała.

Pij wodę. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Polecam dietę .

Mniej Żryj

xD

@1361622928-U485574.pngMarchlak

http://bmi-online.pl/kalkulator-kalorii

tu podajesz swój wzrost, wagę wiek zamiast 16 daj 18 

I co dalej?

Rób codziennie ABS 8-minutowego i ne jedz chipsów, hot-dogów i innych tego typu ff.

Z tego, co czytałem wynika, że to nie jest ćwiczenie na redukcje tylko na rzeźbę i zamiast mniejszego brzucha będzie większy. 

Ogranicz węglowodany i wyrzuć niepotrzebne kalorię ze swojego menu.

Do tego pompki brzuszki biegi itp.

Łatwo mówić, tylko jak mam wyrzucić kalorie z mojego menu jak nie wiem ile. Węglowodany czyli? Tak najprościej jak się da. 

Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne, odejmij od tego ok 300-400, rób areoby 3x w tygodniu, zacznij od ok 15-20minut i dodawaj co tydzień po np. 2min, bądź zwiększaj intensywność ćwiczeń, możesz też robić interwały. Jak kto lubi. 

Dobrze jakbyś utrzymywał ok 1,5g białka i ~0,9g tłuszczy/kg masy ciała.

Pij wodę. 

Tak tylko nie rozumiem jednego. Skąd mam wiedzieć ile jem dziennie, a ile potrzebuje jeść. Powinniśmy zacząć najpierw od tego. 

Opublikowano

odejmujesz od tego okolo 400 kcal i mam deficyt i tu już wystarczy trochę ruchu 2/3 razy na tydzień i nie ma bata musisz chudnąć 

Mógłbyś podać mi jakąś stronę na której mógłbym zobaczyć ile potrzebuje kalorii? I w jaki sposób policzyć kalorie, które spożywam w ciągu dnia? 

Opublikowano

BMR to jest energia potrzebna do podstawowych czynności twojego organizmu, ale możesz zjechać troszkę poniżej jej. Możesz ją stosować jako swój wyznacznik. 40-45% węglowodany 25% tłuszcz reszta białko. 

Opublikowano

Piszac temat nie jest zawarte najważniejsze informacje znaczy waga i jaka dieta prowadzisz. Zacznijmy od tego xe masz dopiero 16 lat i Twoj organizm jest mega mlody i jest w num tyle procesów ktore potrzebuja zapotrzebowania energii ze to szok. Czytajac komentarze wyżej jest to dla mnie śmieszne wypowiadają sie jakies pionki ktore nic nie wiedza na ten temat i pisza ze masz biegac. Podstawowyn krokiem jaki powinienes wykonac to dokladnie przeanalizować swoja dieta ile dostarczasz do organizmu wegli bialka i ect by moc wgl stwierdzić ze jesz za malo lub za dużo bo bez tego Ciezko bedzie to zrobić. Co do biegania biegajac nie spalisz tyle tkanki tluszczowej co podczas cwiczen siłowych. Biegajac bardziej cwiczsz kondyje organizmu i wzmacniasz organizm lecz i też spalasz tkankę. Pamietaj jezeli chcesz schudnac rob to z głową nie rob nic pochopnie. Polecam Ci zaczac robic na poczatek pojedyncze cwiczenia ogólnorozwojowe co przystosuje Cie do duzego wysiłku i pomoże przyspieszyć metabolizm co na dluga meta pomoze szybciej pozbyc sie zbędnych kg.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

­Po pierwszę ogranicz słodycze do zeraa. Chleb pszenny zamien na razowy, owoce, warzywa od 4 do 5 posiłków dziennie nigdy nie do sytaa. Jeżeli chodzi o ćwiczenia rób co dwa dni jakieś czwiczonka brzuszki pompki, przysiady, aeroby. Codziennie biegaj nie mówię tu o dystansie 10 km 30 minutek biegania chwila rowerku. Efekty przyjdą ;)

sygna5cj2r.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...