Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mintshost.pl -- VPS,warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym stworzyć serwer metin2 do nauki i w tym celu planuję kupić VPS z serwerowni jaką jest http://mintshost.pl/,ponieważ ceny są dość niskie + płatność SMS`ami.

Powiedzie mi proszę,czy warto kupić VPS za te 25 zł,nie będzie z nim żadnych problemów itp.

I również proszę opinie na temat tej serwerowni.

Dziękuje i życzę wesołych świąt.

Opublikowano

sam mam tego vpsa i sprawuje się ok, szybki kontakt z supportem.

tylko czasami odmawia pracy. :D­

dosyć często. Nie chcą robić reinstalacji np. robią tylko 1x za darmo. Potem już płatne. Bo do tych vps z BSD u nich nie ma panelu. Wybierz lepiej Exone.pl sam pracuję na takim vps z exone

385541427972753564465.png

Opublikowano

dosyć często. Nie chcą robić reinstalacji np. robią tylko 1x za darmo. Potem już płatne. Bo do tych vps z BSD u nich nie ma panelu. Wybierz lepiej Exone.pl sam pracuję na takim vps z exone

To nie wiem z jakiego ty vpsa korzystasz, ja sam odpowiedź na supporcie dostaje w ciągu minuty (live system czy jakoś tak) w dodatku masz TRZY reinstalacje, nie wiem po co Ci więcej, ja sam miałbym jeszcze 3 ale zamiast naprawić błąd wolałem reinstall, serwer do prac jest ok.

Btw. Cannzas jeszcze bez bana? No, no świeżaku.

Aha, i jak na exone płacisz smsem to chyba jest 2x cena, a na mintshost wysyłasz jednego + dodają tam jakieś gratisowe 1/2zł.

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Wezmę  na początek tego z Mintshost.pl,iż niska stawka SMS,expresowy kontakt z suportem,mam nadzieję,że nie pożałuje,dziękuje wszystkim za wypowiedzi.

Łapcie +`iki

ja na Mintshoscie mam tylko maszynę pod kompilację.

To nie wiem z jakiego ty vpsa korzystasz, ja sam odpowiedź na supporcie dostaje w ciągu minuty (live system czy jakoś tak) w dodatku masz TRZY reinstalacje, nie wiem po co Ci więcej, ja sam miałbym jeszcze 3 ale zamiast naprawić błąd wolałem reinstall, serwer do prac jest ok.

Btw. Cannzas jeszcze bez bana? No, no świeżaku.

Aha, i jak na exone płacisz smsem to chyba jest 2x cena, a na mintshost wysyłasz jednego + dodają tam jakieś gratisowe 1/2zł.

­

3razy można? Kiedyś można było 1. Tak wiem, że jest Live support z miłą panią Martą :D.

Nie rozumiem o co chodzi z Btw.

Opublikowano

ja na Mintshoscie mam tylko maszynę pod kompilację.

3razy można? Kiedyś można było 1. Tak wiem, że jest Live support z miłą panią Martą :D.

Nie rozumiem o co chodzi z Btw.

Normalnie reinstalują za free wiem bo ostatnio wszystkie vpsy reinstalowałem bo oddawałem za free bo przeniosłem sie na hosteam

sygna.png

Opublikowano

Normalnie reinstalują za free wiem bo ostatnio wszystkie vpsy reinstalowałem bo oddawałem za free bo przeniosłem sie na hosteam

hmm... W takim razie przepraszam za pomyłkę. Najwidoczniej kilka rzeczy od mojego ostatniego kontaktu z Mintshostem się zmieniło.

Opublikowano

Z jednej strony Mints jest spoko bo jest tanio a z drugiej trochę przypał bo mogą zajebać ci vps'a mowiąc że z tej maszyny były wyprowadzane ataki ddos, z czym się nie spotkałem bo mam vps'a od pół roku tam ;)

Osobiście polecam ;)­

Opublikowano

Bierz na Eterhost.net, nie będziesz miał z nim problemu. Reinstalacje możesz zlecić lub zrobic samemu, przez panel do którego masz dostęp. Najważniejsze ze nie odetną Ci dostępu pod pretekstem szkodliwości dla serwerowni.

Opublikowano

Btw. Cannzas jeszcze bez bana? No, no świeżaku.

­

Co do reinstalacji to w moim przypadku bylo inaczej,bo najpierw przez jakiś okres czasu pisałem tickety z prośbą o reinstall ale po jakiś 2 miesiącach założyli mi konto w panelu admina i sam se moge robic reinstalacje co jest dużo wygodniejsze niż czekanie + w panelu reinstalacji jest kilka wersji BSD niedostępnych przy standardowym wyborze systemu (przy kupnie)

Ja osobiście polecam mintshost i będę polecał Dlaczego ?

Ceny sa tam przestepne bo za 23zł sms dostajesz 25zl na wirtualny portfel co już umożliwia ci kupienie vps na miesiąc, gdzie żeby kupic vps na exone musialbys wydać 60zl sms + na mintshost mają dobre parametry za niską cenę.

lqn1ws1buph9.png

Opublikowano

Co do reinstalacji to w moim przypadku bylo inaczej,bo najpierw przez jakiś okres czasu pisałem tickety z prośbą o reinstall ale po jakiś 2 miesiącach założyli mi konto w panelu admina i sam se moge robic reinstalacje co jest dużo wygodniejsze niż czekanie + w panelu reinstalacji jest kilka wersji BSD niedostępnych przy standardowym wyborze systemu (przy kupnie)

Ja osobiście polecam mintshost i będę polecał Dlaczego ?

Ceny sa tam przestepne bo za 23zł sms dostajesz 25zl na wirtualny portfel co już umożliwia ci kupienie vps na miesiąc, gdzie żeby kupic vps na exone musialbys wydać 60zl sms + na mintshost mają dobre parametry za niską cenę.

Ja zawsze wole truć im dupe na live supporcie, odpowiadają po kilku minutach, a odpowiedź na email max 30 minut. :P

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Ha! Mintshost, pamiętam jak jeszcze mieli support GG i się z nimi przez niego kłóciłem.

Doszło do tego, że policja mi zaczęli grozić i wyzywać.

Dodatkowo według tamtejszych techników instalajaca BSD to najdłuższa instalacja i może zająć nawet jeden dzień.

Czy polecam?

Za takie pieniądze się opłaca, ale trzeba liczyć się z tym, że często będzie coś nie działało.

Ja osobiście bym nie korzystał z ich usług, no chyba, żeby sobie poprawić humor ich bezsensownymi wymówkami i brakiem doświadczenia.

Ubolewam, że OVH nie ma już w ofercie tanich dedyków, jak kiedyś i został mały wybór, jak chodzi o maszynki pod serwer testowy.

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

Ha! Mintshost, pamiętam jak jeszcze mieli support GG i się z nimi przez niego kłóciłem.

Dodatkowo według tamtejszych techników instalajaca BSD to najdłuższa instalacja i może zająć nawet jeden dzień.

Czy polecam?

Za takie pieniądze się opłaca, ale trzeba liczyć się z tym, że często będzie coś nie działało.

Ja osobiście bym nie korzystał z ich usług, no chyba, żeby sobie poprawić humor ich bezsensownymi wymówkami i brakiem doświadczenia.

Ubolewam, że OVH nie ma już w ofercie tanich dedyków, jak kiedyś i został mały wybór, jak chodzi o maszynki pod serwer testowy.

Mylisz się, z grobu wstałeś a nie wiesz.

Kimsufi dalej jest tanie, ovh zwiększa kimsufi zmniejsza.

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

Mylisz się, z grobu wstałeś a nie wiesz.

Kimsufi dalej jest tanie, ovh zwiększa kimsufi zmniejsza.

Ooo, dzięki za info Kumplu.

Kompletnie o Kimsufi zapomniałem, a widzę, że sporo się tam zmieniło.

No to autorze tematu, Kumpel rozwiązał twój problem.

Dedyk z 40 zł / miesiąc w zupełności wystarczy do prac.

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

Ooo, dzięki za info Kumplu.

Kompletnie o Kimsufi zapomniałem, a widzę, że sporo się tam zmieniło.

No to autorze tematu, Kumpel rozwiązał twój problem.

Dedyk z 40 zł / miesiąc w zupełności wystarczy do prac.

Nie ma za co kumplu, ciesze się że mogłem Ci pomóc.

Nawet dopowiem, że można tam płacić przelewem bankowym, a nawet za pośrednictwem paypal`a!

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

Czy polecam?

Zapewne jakbys poszukał dobrze to może bys i odkupil od kogos dedyka ze starej oferty. Co do mintshost faktycznie te maszyny potrafia im ostro mulić.

Btw stawiasz santriel jakis serwer? :D

33748387117269464751.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...