Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zorganizować własny festiwal i czy jest to możliwe w wieku 16 lat?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie organizacja festiwalu muzyki elektronicznej w moim mieście- na początku z jednym względnie sławnym DJem i kilkunastoma lokalsami, a w przyszłych latach, jak sie rozrośnie- na kilka stage w rożnych punktach miasta :P

Mieszkam w Lublinie, jest u nas podwójna hala targowa (i prawie zero koncertów dużego kalibru xD )obok której biegnie droga na pobliski stadion i marzy mi sie zrobienie festiwalu z podziałem właśnie na scenę stadionową i w hali. Inna sprawa, że festiwal w moim założeniu ma być pokojowy, nie pijackie gowno jak w Woodstocku tylko od 15 lat (dlaczego młodzież ma czekać na 18?!) i bez wielkich ilości alko- zabawa ma być na pierwszym miejscu.

No i tu pytanie- od czego zacząć?

Myślałem, żeby zgłosić to jako duży projekt w budżecie obywatelskim (z Budżetu sfinansowano maraton, wiec czemu nie coś takiego) ale z której strony to złapać? W jakiej kolejności załatwiać sprawy? Czy to nie jest nieco chybiony pomysł czy idzie to zorganizować z zapałem i brakiem pieniędzy? Czytałem, że po przekroczeniu 1k osób trzeba ochroniarza na każdą setkę gości i wymijać jakoś przepisy zakazujące spożycia alkoholu (bo jednak dorośli chyba bedą chcieli walnąć browara dla ochłodzenia nawet, a sponsor piwny to kupa kasy).

Czekam na pomoc, może ktoś tu studiuje prawo...? ;_; albo robił coś na mniejsza skale u siebie ;)

Oczywiście na początek tylko jeden stage- w plenerze albo w hali :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Możliwe jest ale musiał byś uderzyć w burmistrza miasta czy kogo tam macie i zachęcić zaciekawić go jakoś tym bo jednak organizacja rezerwa hali/sali to nie wiem czy samemu być podołał ale jest do zrobienia. Pamiętaj nie ma rzeczy niemożliwych

"Jeśli nie pójdziesz po to, co chcesz nigdy nie będziesz tego miał.

Jeśli nie zapytasz odpowiedz zawsze będzie brzmiała nie.

Jeśli nie pójdziesz na przód zawsze będziesz stał w miejscu."

334qlo8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...