Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mniejsze lagi na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam macie pomysl co moge zrobic aby miec mniejsze lagi na serwerze? bo straszniee duze sa. Mam 16 pluginow i 9 skryptów. na enderchest pakiet bukkit zalecany dla 10 graczy ale mam ustawione 175 slotow i normalnie duzo osob grac moze. lagi straszne ze prawie nic robic nie da sie zaczynaja sie przy 25 osobach. Macie jakies rady ? jak temu zapobiec by normalnie all smigalo

Opublikowano

Jak dla 10 graczy to dla 10 graczy.

Masz szczęście że dopiero przy 25 osobach.

Ten pakiet jest slaby

10% procka

15** mb ramu więc czego oczekujesz?

Jedyne rozwiązanie to vps albo lepsza oferta

Opublikowano

Tak jak panowie wyzej, lepszy pakiet, a co ty chciałeś wyciągnąć z kupy? Diamenty ? Ten serwer jest dla max 25 osób ale to już w ostateczności, zalecany dla 10 a ty chcesz z niego 175 slotów? Człowieku, jeszcze takich technologi nie ma.

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

to jak kupie np pakiet 20 slotow. to nie bedzie lagow takich duzych ? bedzie sie dalo normalnie grac?.

Jak serwer jest dobrze zoptymalizowany to nie będzie lagów nawet przy 50 graczach. Jednak 50 graczy w pakiecie 20 slotowym to maksymalna ilość. Jednak bez dobrej optymalizacji serwer rozsypie się przy 40 graczach. :D

Opublikowano

to jak kupie np pakiet 20 slotow. to nie bedzie lagow takich duzych ? bedzie sie dalo normalnie grac?.

Lagów nie będzie, jeśli nie nawalisz dużo zbędnych i obciążających pluginów na serwer.

W większości przypadkach lagi zależą od pluginów i rzeczy, które są wgrane na serwerze, więc staraj się wgrywać tylko najpotrzebniejsze rzeczy i pluginy. 

Opublikowano

Duzo by tu pisać :) ClearLag by ci pomógł.Możesz także zmniejszyć sobie sloty lub załatwić więcej ramu na serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...