Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SkylightCraft

hernest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fc4tue.png

s3oys5.png

IP: 188.68.238.107
PORT: 25565 (domyślny)

Wersja minecrafta: 1.7.2

Start serwera: 5 kwietnia o 19:10

Typ serwera: Frakcje, survival, mmo

PvP: Tak
Potwory, zwierzęta: Tak
Nether, end: Tak

Whitelista, premium: Nie

Pvp na serwerze jest włączone, stawiamy na rywalizację pomiędzy graczami.

Odpowiednie zabezpieczenia przed griefingiem zapewnią rozgrywkę bez zbędnych nerwów.
Na serwerze panuje kultura, osoby wyróżniające się w negatywny sposób wylatują.
Wydobywanie minerałów z kamienia zmniejszy prawdopodobieństwo oszustwa.

Na większości serwerów survival oznacza wybudowanie małego domku i zapewnienie sobie niezbędnego pożywienia. Na SkylightCraft'cie to nie głód czy wilki będą dla Ciebie zagrożeniem. Największe niebezpieczeństwo stanowią inni gracze. Aby przetrwać gracze łączą się w grupy, pojedyncza jednostka nie da rady. Mała liczba slotów na serwerze pozwala nam utrzymać porządek i kulturę.

Oferujemy wiele różnych atrakcji, największymi perełkami są; spleef arena, paintball arena, labirynt, areny pvp. W każdą sobotę organizujemy turnieje na spleef arenie, paintball arenie oraz na pvp arenie. Oczywiście za każde zwycięstwo przewidujemy nagrody, udział w turniejach jest całkowicie darmowy.

Chcemy utrzymać wysoki poziom wśród graczy, nadmierne używanie wulgaryzmów i obrażanie innych graczy spotyka się z naszą dezaprobatą i często kończy się zablokowaniem postaci. Oczywiście wszystko jest dla ludzi, więc za małe "kur*a" nie dostaniesz od razu ban'a, jednakże trzeba zachować umiar. 

2192e4z.png

Założycielem i głównym twórcą jest Alkohohlik. Zamiłowany w książkach, anime i interakcji z graczami.

Pomocnikiem, który wspierał przy tworzeniu tego wszystkiego jest Paul_Jacksonpl. Przyjacielski i stanowczy.

Rekrutacja do naszej skromnej ekipy pozostaje otwarta. Jeżeli uważasz, że możesz wnieść coś ciekawego napisz do mnie.

4j8jty.png

Jeżeli masz jakieś pytania, wal śmiało!

2lw7hol.png

Νεχ ποσσυμ τεχυμ ωιωερε, νεχ σινε τε. 

Opublikowano

Pytanie czy jest OtherDrops lub drop z kamienia ?
jezeli "TAK" to nie rozumiem dodawania McMMo (czepiam sie bo juz wiele takich sytuacji widziałem)
a jezeli "NIE" :=) TO ZAGRAM ;x

Co do wyzwisk :
znajdźcie/napiszcie plugin/skrypt który po 5 słowach wulgarnych usunie delikwenta z serwera na 15 minut aby odtajał , myślę że będzie to sprawiedliwe i osobnik po 15 minutach będzie już spokojny.

Opublikowano

"Wydobywanie minerałów z kamienia zmniejszy prawdopodobieństwo oszustwa."

Cytując z prezentacji, tak, na serwerze diamenty, szmaragdy, żelazo i złoto dropią z kamienia. Tak, na serwer został dodany mcMMO. 

nie rozumiem dodawania McMMo (czepiam sie bo juz wiele takich sytuacji widziałem)

Czego z tego nie rozumiesz, dlaczego uważasz, że jeżeli jest drop z kamienia to nie powinno być mcMMO?

2lw7hol.png

Opublikowano

nie rozumiem czemu ludzie dają drop ze stone zabijając całą "rozrywkę" z kopania :
*możliwość wpadnięcia do lawy
*znalezienie spawnera
*dreszczyk emocji gdy znajdujesz diament ...
*gdy wkopujesz sie do jaskini i wyskakuje na ciebie creeper

zabijasz główną rzecz z której słynie minecraft ... kopanie bloczków ...
to co ustawiłeś ... jest poprostu głupie ... wystarczy zrobić generator stone , wgrac sobie AutoTool'a zablokować mysze i zrobić system sortowania ....
blokada myszki + 1h kopania = tyle diamentów i innych surowców ile tylko chcesz ...
dodatkowo moge założyć ze węgiel i redstone dropi pewnie normalnie z rudy ... a odpowiedzią na serwerze będzie "BO TAK CHCIAŁEM" ...

dla twojej informacji i niedouczenia ... OREBFUSCATOR nie obciąża już tak serwerów jak robił to w wersjach 1.2.5 ... wystarczy włączyć odpowiedni tryb i ani xray nie bedzie działał ani nie będzie spadków tps(wiem ze nie wiesz co to) oraz tak zwanych "lagów"

w takim razie serwera nie polecam kolejny taki sam jak inne serwer niczym sie nie wyróżniający ... możliwe ze zrobiony na gotowcu 
1/10

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego mnie lekceważysz, nie wiem jak można nie wiedzieć co to tps grając troche w minecrafta. Może i jest to po części niszczenie rozrywki, ale na chwilę obecną nie planuję dodatkowo obciążać maszyny. Taki drop miał na celu wyeliminowanie możliwości zdobycia przewagi z x-ray'em, a dopóki nie upewnie się, że serwer stoi stabilnie z orebfuscatorem przy ~20 osobach to nie zamierzam go wprowadzać. Serwer nie jest zrobiony na gotowcu, ale doceniam, że oceniłeś go nie grając i nawet nie czytając prezentacji :)

@Edit

Nadal nie rozumiem w jaki sposób mcMMO wadzi dropowi ze stone.

2lw7hol.png

Opublikowano

minecraft :
kopanie i stawianie bloczków
Mcmmo zmienia opcję taką ze przy kopaniu masz szansę na 2x drop (szansa = [mcmmoLEVEL] * 0.1) i to sie nie łączy z ŻADNYM z aktualnych dropów ze stone (otherdrops jak i "autorskich")
jezeli ustawisz 100% szansy na drop 1x diamentu ze stone i będziesz miał 1000lvl kopania w mcmmo(100% szans na 2x drop) to NIGDY nie zdobiędziesz 2 diamentów

dlatego dla mnie nie ma sensu instalowanie mcmmo na serwerze z dropem ze stone
+ jak sie tak juz bardzo interesujesz co do mcmmo -> to mozna dzięki niemu kopiować przedmioty ... sprawdz na youtube -.- bo widze ze o tym też nie wiesz

co do sprawdzenia czy serwer będzie stał stabilnie ... włącz 10x minecrafta + poproś kolege by zrobił to sami i wejdzcie na serwer , stańcie w róznych miejscach by serwer miał wczytane więcej chunków i sprawdz sobie pod komendą /lag | /tps ilośc TPS i wolnej pamięci bo na to pewnie też nie wpadłeś
albo mozesz zrobić bete -.-
ale co ja sie pruje tutaj ...serwer nie warty odwiedzin ... takich serwerów jest teraz multum .. jedyne co sie różni to % dropu na diament , plugin na gildie(gówniane factions albo guilds) i wygląd spawnu(albo okrągłe gówno ze spawnem na środku albo mapka z neta) -.-

Opublikowano

Dziękuje bardzo za wypowiedź, wezmę to pod uwagę i jeszcze raz przemyślę kwestie mcMMO.
Co do odpalenia kilku minecraftów to rzeczywiście nie brałem tego pod uwagę, ponieważ obaj mamy minecrafta premium i jakoś mi się to nie nasuwało :)

@Edit

W ramach lepszego przygotowania się do startu serwera zostało dokupione 1GB ramu, a ilość slotów została zwiększona do 25.

@Edit2

Ze względu na chwilowe problemy techniczne hostingu serwer pozostaje na whitelist'cie.

2lw7hol.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...