Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem ze znakami

ekson_

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam problem odnośnie znaków specjalnych.
Wchodząc na niektóre stronki brakują mi ok 7-10 bodajże znaków specjalnych i mam takie charakterystyczne kwadraciki ⚚⚚⚚⚚⚚⚚⚚

Pomocy ! 

Będe bardzo wdzięczny ;d

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ogólnie rzecz mówiąc doszedłem do wniosku takiego że wina tylko leży po stronie przeglądarki chrome.
Windows 8.1 jest co dopiero świeżo postawiony.
Na IE oraz firefox wszystko śmiga..

Reinstalacja nic nie dała.. oczywiście chroma

CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Nie zadziałało ;c

Nie zadziałało, ponieważ wina nie leży po stronie systemu. Powodem błędów w wyświetlaniu znaków jest rodzaj czcionki używanej przez stronę.

Znaki, które są widoczne jako prostokąty, są obecne w czcionce Segoe UI Symbol. Strona wyświetla wszystkie znaki za pomocą czcionki Arial. W podręczniku na dole strony jest widoczny adres e-mail do administratora strony. Możesz do niego napisać z prośbą o zmianę czcionki klawiatury, lecz moim zdaniem jest to bezcelowe, ponieważ i tak pewnie nie zobaczysz tych znaków tam, gdzie je wkleisz - wszystko zależy od konfiguracji strony.

Aby nie być gołosłownym, poniżej zamieszczam dowód potwierdzający moją wypowiedź.

post-1343038-0-80029500-1428585307_thumb.jpg

Opublikowano

windows 8.1

CPU: 

Opublikowano

Sprawdź, czy przywrócenie domyślnych ustawień czcionek coś pomoże:

Panel sterowania -> wygląd i personalizacja -> czcionki -> ustawienia czcionek -> przywróć domyślne ustawienia czcionek.

Nie zadziałało ;c

dokładniej to wygląda to tak...

post-142245-0-14472800-1428534274_thumb.png

CPU: 

Opublikowano

Sprawdź, czy przywrócenie domyślnych ustawień czcionek coś pomoże:

Panel sterowania -> wygląd i personalizacja -> czcionki -> ustawienia czcionek -> przywróć domyślne ustawienia czcionek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...