Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Da sie zrobic serwer tylko na skryptach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie pytanie z ciekawości. Liczę na szybką odpowiedz. (Chodzi mi o taki serwer dopracowany do którego byo by np 15 pluginow potrzebnych 

Opublikowano

Pomijając kilka podstawowych pluginów to tak wystarczy Ci:

• WorldEdit
  • WorldGuard
  • Permissions'EX
  • Skript
  • Essentials
  • Squery / WildSkript / Skript +

I tyle ,authme można zrobić w skrypcie, tam samo komendy spawn, można banować graczy za pomocą kodu skryptu.

Teoretycznie można ale trzeba mieć te wymienione wyżej

TEMAT

Opublikowano

W sumie jak masz essentials nie musisz robić komend na spawn itd.

A bez worldedit i worldguard nie zrobisz serwera który będzie bezpieczny... 

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Na samym Skrpicie nie da rady, jednak na 6-7 plus skript. Jednak to nie jest najlepsza opcja bo wszystkie zmienne są przechowywane w jednym pliku i w momencie, kiedy miałoby ci zastosować na raz 15 różnych zmiennych dla 50 graczy to prawdopodobnie wywaliłoby ci serwer bo by nie nadążał z szukaniem informacji w tym pliku.

Opublikowano

@filippop1

@Lord Tytan

@1361622928-U485574.pngTheMolkaPL.

Nie nie da się zrobić serwera na samych skryptach Bo jak ci się wszytkie załadują to będzie taki OverLoad że nawet Xeon E7 tego nie uciągnie z RamDisc

Ale Ja nie widzę że to ma być ogromny serwer, a jeżeli ma to być 20slotowy freebuild ?

To wystarczy ;) nie wyciągaj pochopnych wniosków bo da się zrobić.

Skrypt na logowanie ok 50 linii

Na bany ok 30 a sprawdzanie bana na 5

Gildie na ok 300

Jeżeli ktoś użyje prostych komend a nie rozbudowanych skryptów to da radę

TEMAT

Opublikowano

SERWER DOPRACOWANY NA SKRYTPACH XDDDD?

Czlowieku, kazdy cie wysmieje, jezeli ktos bedzie sprawdzal serwer pod stanem technicznym.

Skrypt = kupa.

Opublikowano

Kolejna osoba ;-;

Mimo iż większość osób uważa że skrypty to jak to ująłeś 'gówno' to i tak posiadają swoją siłę, jednak posiadając dosyć silną maszynę, dobre napisany kod (czyli jak najmniej zmiennych ) to taki pomysł jest realny.

I nie mów że zmyślam ponieważ mój serwer RPG który robię posiada tylko pluginy przeze mnie wyżej wymienione a poza nimi posiadam już masę kodu który odpowiada za masę rzeczy jak kupowanie rozmowa z NPC pkt honoru many lvl i masę innych.

Więc pomysł jest realny, możliwe że nie będzie to DOPRACOWANY serwer ale zawsze będzie, nie będzie on tak samo dobrze działał jak na pluginach ale będzie działał i spełniał swoje zadanie

TEMAT

Opublikowano

Kolejna osoba ;-;

Mimo iż większość osób uważa że skrypty to jak to ująłeś 'gówno' to i tak posiadają swoją siłę, jednak posiadając dosyć silną maszynę, dobre napisany kod (czyli jak najmniej zmiennych ) to taki pomysł jest realny.

I nie mów że zmyślam ponieważ mój serwer RPG który robię posiada tylko pluginy przeze mnie wyżej wymienione a poza nimi posiadam już masę kodu który odpowiada za masę rzeczy jak kupowanie rozmowa z NPC pkt honoru many lvl i masę innych.

Więc pomysł jest realny, możliwe że nie będzie to DOPRACOWANY serwer ale zawsze będzie, nie będzie on tak samo dobrze działał jak na pluginach ale będzie działał i spełniał swoje zadanie

Gdybys uwaznie czytal, to autor tematu sie pyta, czy mozna stworzyc serwer na samych SKRYPTACH dopracowany...

Opublikowano

Tak, ale kilka postów wyżej napisałem także że bez kilku podstawowych pluginów się nie da trzeba mieć tamte pluginy.

Serwer na 100% skryptach i tylko na 3 pluginach którymi miałyby być Skript Squery oraz Wild albo Skript + nie ma szans (tutaj masz rację)

Lecz gdyby do pluginów dodać to co podają tutaj osoby wraz ze mną że potrzeba 6 podstawowych pluginów to jest szansa stworzenia serwera na skryptach

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...