Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Plugin.

xAsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[23:06:54 ERROR]: Error occurred while enabling RealCraft v1.0 (Is it up to date?)

java.lang.NullPointerException

at realife.pack.Main.onEnable(Main.java:15) ~[?:?]

at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:250) ~[mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:350) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:389) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:439) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:375) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.reload(CraftServer.java:773) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.Bukkit.reload(Bukkit.java:279) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.command.defaults.ReloadCommand.execute(ReloadCommand.java:23) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:175) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:683) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:952) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:814) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:47) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:146) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(SourceFile:134) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:655) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:250) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:545) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:457) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [mc.jar:git-Bukkit-1.7.2-R0.3-b3020jnks]

Liczę na pomoc. :C

Opublikowano

Bez kodu raczej nic nie pomożemy. Może to być config, niewykrywanie gracza, świata, wszystko. Jak chcesz to możesz mi go wysłać i coś popróbuję.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano
package realife.pack;

import org.bukkit.Bukkit;
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;

public class Main extends JavaPlugin{

private static Main instance;

@Override
	public void onEnable(){
		instance = this;
		saveDefaultConfig();
		Bukkit.getPluginManager().registerEvents(new Lists(), this);
		for(String s : getConfig().getConfigurationSection("konta.").getKeys(false)){
			Cmds.hajs.put(s, getConfig().getInt("konta." + s));
		}
		getCommand("pomoc").setExecutor(new Cmds());
		getCommand("hajs").setExecutor(new Cmds());
		getCommand("reputacja").setExecutor(new Cmds());
	}

@Override
	public void onDisable(){
		for(String s : Cmds.hajs.keySet()){
			getConfig().set("konta." + s, Cmds.hajs.get(s));
		}
	}

public static Main getInst(){
		return instance;
	}
}

Proszę, mistrzu.

Opublikowano

Możesz pokazać jeszcze config? Głównie chodzi o sekcję "konta"

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Opublikowano

W configu nie mam nic zapisanego.

+ Chciałbym wspomnieć, że w poprzednim pluginie wszystko działało, lecz też nie miałem nic zapisanego, więc config to raczej nie problem.

Opublikowano

A w Pluginie jest plik "config.yml"? Jak on wygląda?

Opublikowano

Stwórz config.yml w plugins/NAZWA_PLUGINU i dodaj linijkę:

konta:

Może zadziała. Nie wiem jak to się ma do całości Pluginu, nie wiem jakie wartości mają w tym być. Prawdopodobnie gotówka jaką posiada gracz, możliwe, że coś takiego:

konta:
  NICK: ILOŚĆ_KASY
  NICK2: ILOŚĆ_KASY

Opublikowano

Już wiem, zrobiłem to dzięki mojemu koledze, ale dostajesz plusa za pomoc, dzięki. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...