Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Unturned] Ukryte wejścia pod tekstury!

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Jak przejść przez tekstury na mapach?

Jest to zasadniczo proste, lecz jak wielu z nas zapewne powie 'Ale po co to przecież to oszukiwanie'

Ale pomyśl iż grając nie masz gdzie zrobić prostej Bazy przynajmniej na 2 skrzynki :)

Jak wiadomo Gracze niszczą wszystko jak i sejfy tak i skrzynie nieważne czy coś z tego mają.

Tak więc bez zbędnych ceregieli i nudnych tekstów

• Co będzie nam potrzebne

2x Bedroll - nasz klasyczny śpiwór

• Pochyła powierzchnia lecz nastawiona raczej na walącą się niż na górkę po której możemy chodzić

Najlepiej robić to pod mostem 'Confederation Bridge' ponieważ pierwsza część mostu która znajduje się na brzegu morza ma idealny kąt

• Ok zaczynamy

Wyjmij z plecaka swój pierwszy śpiwór i zbliż się do pożądanego miejsca.

Postaraj się dać śpiwór jak najbliżej połączenia mostu oraz piasku

Jeżeli zauważysz że śpiwór (a raczej jego kontur) jest czerwony cofnij o odrobinę śpiwór i potwierdź jego miejsce aby go położyć

Teraz zrób Claima łóżka i albo zabij się jeżeli twój serwer nie oferuje komendy /Home

Po ożywieniu się (oczywiście z opcją HOME) odradzamy się w 70% wciśnięci w tekstury mostu

Teraz wystarczy wejść głębiej w tekstury aby nie wyjść poza kontury mostu

Na końcu niszczymy nasz śpiwór tak aby nikt nie wiedział że ktoś jednak tam może coś mieć i stawiamy nasz 2 śpiwór w głębi tekstury mostu.

Jakie + mamy z bycia pod teksturą mostu?

• Podczas respu Big Zombie możemy do niego strzelać spod jego nóg bez otrzymywania obrażeń od niego
  • Jest to bardzo przydatne na serwerach PvP gdzie za wszelką cenę chcemy gdzieś się ukryć
  • Pod mostem (więcej lokacji nie ma tak wielkiego wolnego miejsca) można zbudować do 20skrzynek + 3 sadzonek
  • Zabijanie Graczy spod tekstur , jako iż my jesteśmy pod nimi widzimy wszystko co jest nad nami lecz oni pod sobą widzą tylko i wyłącznie drogę lub inną teksturę

Minusy chowania się w taki sposób

• Oczywiście oszustwo, robimy coś co jest niezgodne z regulaminem
  • Skaza na dumie, chowamy się gdzieś i atakujemy graczy lecz oni nie mają jak nam odpowiedzieć

Poza tymi minusami jest to dobry sposób aby móc się gdzieś ukryć, na mapie PEI znalazłem 5 takich miejsc.

Sposób sprawdza się na każdej mapie gdyż tekstury nie są rzeczą stabilną

TEMAT

Opublikowano

1. Most

2. Skałki koło Caperock ( całkiem sporo miejsca)

3. Każda z bel na farmach

4. Skałki koło farmy

Jest jeszcze więcej takich miejsc :)

wE1yDhT.png

Opublikowano

Wiem, Ja znalazłem miejsce na skałach za latarnią

Jest tam małe niedociągnięcie tekstur i można dosyć głęboko schować łóżko tam :p

TEMAT

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Został wprowadzony nowy silnik, więc myślę, że te "ukryte wejścia" nie będą działać na 3.0

Jednak nie sprawdzałem tego, i mogę się mylić.

Opublikowano

Już raczej nie działają, autor gry dodał formy 3D do obiektów, zmienił ich budowę oraz wypełnienie i 80% miejsc zostało usuniętych z tego błędu wchodzenia

TEMAT

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Unturned] Ukryte wejścia pod tekstury!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...