Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Smite] Chronos - "Nibyporadnik"

Użytkowniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6671614281637371315510.png

Typ postaci: Dystansowy, magiczny.

Rola: Mag

Panteon: Grecki

Plusy: Wysoka mobilność, średnia kontrola tłumu, średnia wytrzymałość

9650114281637371315510.png

Skille możecie rozdawać według własnych upodobań, najlepiej będzie jeśli rozdacie je w ten sposób:

9308814281653231315510.png

1032514281642611315510.png

8079514281650871315510.png

8628314281642611315510.png

3173714281652411315510.png

7877414281654141315510.png

8732214281658841315510.png

7196714281659791315510.png

4809114281661791315510.png

6948214281662641315510.png

Zapewne wielu z was zapyta gdzie możemy iść Chronosem?

Otóż Chronos jest bardzo uniwersalną postacią i nadaje się na:

3343014281664521315510.png

4459514282284221315510.png

2040914282284221315510.png

5594414281665591315510.png

Opublikowano

Combo idzie się 3>1>2. Skoro wiesz, że po użyciu 3 i 1 bije się aa, to 2 bierze się na końcu, ponieważ daje on as, mov speed i jeszcze jak dmg jak odpowiednim czasie użyje się drugiego skilla.(bodajże na 3 i 4 stancji daje więcej powera)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Combo idzie się 3>1>2. Skoro wiesz, że po użyciu 3 i 1 bije się aa, to 2 bierze się na końcu, ponieważ daje on as, mov speed i jeszcze jak dmg jak odpowiednim czasie użyje się drugiego skilla.(bodajże na 3 i 4 stancji daje więcej powera)

Zawsze gram tak i uważam że lepiej jest sobie włączyć od razu speed atack potem zestunować dać mu coś pod nogi i nawalać z basiców. 

Opublikowano

Chronos - jungla? ;o Pierwsze słysze .. racja widziałem chronka na Midzie,solo i nawet trafiło się adc ale jungla? 

Trochę chyba Cię poniosło. Ogółem piękny i zrozumiały poradnik ;) napewno się przyda.

Opublikowano

Zawsze gram tak i uważam że lepiej jest sobie włączyć od razu speed atack potem zestunować dać mu coś pod nogi i nawalać z basiców. 

Ale po co marnować cenny attack speed i dmg? Tylko po to żeby było? 

Chronos - jungla? ;o Pierwsze słysze .. racja widziałem chronka na Midzie,solo i nawet trafiło się adc ale jungla? 

Trochę chyba Cię poniosło. Ogółem piękny i zrozumiały poradnik ;) napewno się przyda.

Są jakieś przeciwskazania, aby nie mógł śmigać w jungli? 

btw. maxowanie skilli 1>3>2>4

Ulta zawsze na końcu. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ulta zawsze na końcu. 

Właściwie nie ma tylko boli jego ult. Randomowa ucieczka i nie zawsze odnowi Ci całe hp. :s 

I dlatego jakoś nie pogrywam chronkiem ze wzgledu na brak zrozumienia ulta. Wytłumaczy ktoś? @Użytkowniczka

Opublikowano

Ulta zawsze na końcu. 

Czytanie ze zrozumieniem. Napisałam że 2 lub 3 co kto woli ja rozkładam różnie inni też.

Właściwie nie ma tylko boli jego ult. Randomowa ucieczka i nie zawsze odnowi Ci całe hp. :s 

I dlatego jakoś nie pogrywam chronkiem ze wzgledu na brak zrozumienia ulta. Wytłumaczy ktoś? @Użytkowniczka

Czego nie rozumiesz? Cofasz się po prostu do miejsca w którym byłeś 8 sekund temu i nie odnawia Ci się mana i hp tylko masz jej tyle samo ile miałeś 8 sekund temu.

Opublikowano

Krótko. Wbijasz się ładujesz skillami i aa, potem ult, odnawia Ci się hp i mana oraz cd jest odświeżony na wszystkie skille. Bardzo pomocna rzecz. Warto jeszcze wspomnieć, że Chronos to głównie late i endgame. W early jest słaby. :P

8can.png

Opublikowano

Krótko. Wbijasz się ładujesz skillami i aa, potem ult, odnawia Ci się hp i mana oraz cd jest odświeżony na wszystkie skille. Bardzo pomocna rzecz. Warto jeszcze wspomnieć, że Chronos to głównie late i endgame. W early jest słaby. :P

Nie odnawia Ci się tylko wraca do tej ilości jaka była 8 sekund temu..

Opublikowano

Nie odnawia Ci się tylko wraca do tej ilości jaka była 8 sekund temu..

Odnawia Ci się hp i mana do takiego stanu jaki był 8 sekund temu*.

I skile nie rozdaje się jak chcę, tylko zaczyna się 1 potem 3 do lepszego pushu. W early chronos opiera się na skillach, a nie na auto attackach, które buffuje mu 2, więc z automatu maxowanie skilli wydaje się oczywiste. 

Ale co ja tam wiem, mastersi wiedzą lepiej. :)

8can.png

Opublikowano

Odnawia Ci się hp i manaWrackiego stanu jaki był 8 sekund temu*.

I skile nie rozdaje się jak chcę, tylko zaczyna się 1 potem 3 do lepszego pushu. W early chronos opiera się na skillach, a nie na auto attackach, które buffuje mu 2, więc z automatu maxowanie skilli wydaje się oczywiste. 

Ale co ja tam wiem, mastersi wiedzą lepiej. :)

A jak 8 sekund temu miałeś mniej hp to wtedy Ci się odnawia? Chyba nie. Wraca więc do stanu sprzed 8 sekund a nie koniecznie się odnawia.

Opublikowano

Ja widzę sens tylko w skillach i combi. Reszta info jest w grze a build z zakladki popularne...

LukaSuper.png

Opublikowano

Jest z powrotem taki sam jak był 8 sekund temu*. Teraz rozumiesz, czy dalej się będziesz przyczepiać bo zastosowałem złe słowo? 

@upp to sie nazywa robienie poradników na siłę. :P

8can.png

Opublikowano

Jest z powrotem taki sam jak był 8 sekund temu*. Teraz rozumiesz, czy dalej się będziesz przyczepiać bo zastosowałem złe słowo? 

@upp to sie nazywa robienie poradników na siłę. :P

Tak bo wprowadzasz w błąd i ktoś sobie pomyśli, że mu wróci życie i mana nawet jeśli 8 sekund temu prawie umierał. 

A to co Ty piszesz nazywa się ból dupy, pozdrawiam i kończę już tę dyskusję bo to do niczego dobrego nie prowadzi. :)

Opublikowano

Tak bo wprowadzasz w błąd i ktoś sobie pomyśli, że mu wróci życie i mana nawet jeśli 8 sekund temu prawie umierał. 

A to co Ty piszesz nazywa się ból dupy, pozdrawiam. :)

Ból dupy o to coś co nazywasz poradnikiem? 

8can.png

Opublikowano

Tak jeszcze nawiasem mówiąc na 3 item nie bierze sie Rod'a, bo jest za drogi. Powinno się iść w warlock ( lub Book of Thoth albo Doom Orb - po nastackowaniu w ch*j mocny itemek > potem buty > i tutaj albo Chronos Pendant albo Demonic Grip > potem Obsidian Shard i dopiero wtedy Rod. 

8can.png

Opublikowano

Tak jeszcze nawiasem mówiąc na 3 item nie bierze sie Rod'a, bo jest za drogi. Powinno się iść w warlock ( lub Book of Thoth albo Doom Orb - po nastackowaniu w ch*j mocny itemek > potem buty > i tutaj albo Chronos Pendant albo Demonic Grip > potem Obsidian Shard i dopiero wtedy Rod. 

wystarczy ze zmieni kolejnosc gripa i tahuta i bedzie oke

Opublikowano

Według mnie za dużo pierścieni lepiej chyba kupić zamiast jednego chronos pendant bo walić  500-600 dmg co chyba 3 sekundy to jest coś. 

Swoja drogą szkoda ze nie ma już : Gem of Binding  to był dobry item na niego każdy twój podstawowy atak spowalniał o 25% i za czasów gdy chronos był nową postacią to działało aż za dobrze.

Aktualizacja: dodanie skinów do postaci. 

Ja bym radził dodać informacje typu Krótka jego historia+kiedy on wyszedł( w tym przypadku to lipiec 2012 albo 2013)i Może przykład przetłumaczonego VET, 

Opublikowano

Według mnie za dużo pierścieni lepiej chyba kupić zamiast jednego chronos pendant bo walić  500-600 dmg co chyba 3 sekundy to jest coś. 

Swoja drogą szkoda ze nie ma już : Gem of Binding  to był dobry item na niego każdy twój podstawowy atak spowalniał o 25% i za czasów gdy chronos był nową postacią to działało aż za dobrze.

Ja bym radził dodać informacje typu Krótka jego historia+kiedy on wyszedł( w tym przypadku to lipiec 2012 albo 2013)i Może przykład przetłumaczonego VET, 

Za dużo pierścieni? Boże.. nie wiem po co Ci chronos pedant skoro masz buty na cd. 

A co do historii to jeszcze będzie jedna aktualizacja z właśnie nią, filmikiem i screenami z gry. :)

Opublikowano

Tak czytam sobie tę spinę o itemy i maksowanie skilli. Muszę przyznać, że śmiechłam. Zluzujcie. Jednym gra się lepiej na takim buildzie, innym na innym, proste. To samo tyczy się maksowania skilli. Koleżanka podzieliła się swoją wersją, więc ten, kto chce niech sobie przetestuje, a komu się nie podoba niech idzie w inne itemki. Taka dygresja - ja osobiście opieram się na poradnikach i radach, ale ostatecznie zawsze sama sobie tworzę buildy metodą prób i błędów, takie które odpowiadają mi najbardziej. Co do samej postaci - Chronosa nie lubię, jakoś mi jego osoba nie podchodzi. :v Ale poradnik ładny i przejrzysty. Czekam na coś o którymś z bogów, którymi gram. :3

Opublikowano

Ciekaw jestem jak wyglądałby skin do Chronosa z serii tych po 250 18px-Gems.png?version=7443256d2cb58093c8

Jest jakaś zapowiedź odnośnie nowych skinów do niego? 

Opublikowano

Ciekaw jestem jak wyglądałby skin do Chronosa z serii tych po 250 18px-Gems.png?version=7443256d2cb58093c8

Jest jakaś zapowiedź odnośnie nowych skinów do niego? 

Na razie nic nie wiadomo i wątpie by został dodany do niego nowy skin :P. Wszystkie informacje na bieżąco są na reddicie i smitedataming, także jak coś to tam będziesz miał najświeższe i najpewniejsze info. 

8can.png

• 5 miesięcy temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Smite] Chronos - "Nibyporadnik"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...