Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL - Jak zarabiać?

qAnimowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanko co do sposobów zarobku na Metin2 PL, mam 30lv jednak proszę o propozycje tak do 35lvla. Obecnie dropie odłamki smoczego kamienia bo slyszalem ze na tym można zarobić ale dziennie wyciągam maksymalnie 20kk. Czy są jakieś lepsze sposoby na zarobek? Myślałem jeszcze nad wystawianiem 40x Odłamków Energii po 4kk/slot 200szt, na produkcji jednego slota 200 sztuk wydałbym 2kk ale pytanie jest czy jest to opłacalne na serwerze Samos?

Opublikowano

możesz jeszcze łowić ryby dla małży lub kopac rudę dla przetopu między innymi "Srebro,Ebonit,Łzy,Białe złoto."

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Dla mnie łowienie ryb jest zbyt przynudzające i nie zarobi się już takich pieniędzy jak kiedyś na tym. A górnictwa niestety nigdy nie lubiłem.

Opublikowano

Klasyk. Metiny w m2.

Łowienie przynudzające? Stawiasz postać na ch1 tam gdzie najwięcej osób łowi i zagajasz jakąś rozmowę. Ja tak poznałem 3/4 gildii ;)

Jeśli jesteś aspołeczny to podczas łowienia oglądaj jakiś film albo słuchaj muzyki. 

"Humans don't deserve to live."

Opublikowano

1. Bijesz metiny w m2 a na dodatek ci lecą odłamki, skoro z samych odłamków 20kk to bijąc metiny wpadnie KU, KD na przetop sellaj chociaż za marne 100k, zbieraj bizu bo zawsze jakaś szansa że w itemku będzie 1-2khp i dzwonki tez zbieraj bo mogą być z intem.

2. Łowisz ryby, samemu łowić jest nudno ale jak kogoś spotkasz to można łowić cały dzień rozmawiając. 

3. Idziesz do świątyni i w trzech pierwszych komnatach idziesz na rudy, tam pełno osób siedzi i pełno osób kupuje te rudy.

4. Expisz postacie do 20 lvla i sellasz zmianki i dodania (po przez zaufanie) bo nie da sie ich na sklepie wystawić lub bierzesz jakiś dzwonek, wbijasz mu 12 inta i sellasz bo fmsów to ci sie raczej nie opłaca mixować. 

Pomocnik
Opublikowano

Jak nie lubisz łowić i kopać, to zostały Ci metiny w m2 oraz w dolinie orków. W dolinie możesz również nawalać wodza orków i sprzedawać szkaty ;)

Opublikowano

Co do Twojego pytania to wedlug mnie sie nie oplaca, na smoczych kamieniach szybciej i pewniej zarobisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...