Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Informacje na temat Zwiadowcy.

Thorin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
image.png

Cześć, czołem postanowiłem napisać kolejny poradnik ze swojej strony dla graczy początkujących BF3.
Długo się zastanawiałem bo by tu wam przydatnego opisać, stwierdziłem, ze opisze, czy też lekko objaśnię działalność danej klasy.
Jako, iż zwykle grywam Technikiem a na drugim miejscu jest zwiadowca postanowiłem, właśnie napisać o tej klasie.
Przedstawię nieco samą postać i informacje dot. jego uzbrojenia.

image.png

Sam zwiadowca jest jedną z lepszych klasy wg. mojego uznania, ponieważ w głównej mierze zasługa siły tej postaci leży w zasłudze dostępności dla niego broni.
Zwiadowca może stanowić ogromne zagrożenie na bliskim dystansie, szczególnie gdy nasza postać będzie posiadać silne ładunki wybuchowe.
Wtedy, dla tej klasy nawet pojazdy nie będą stanowić większego zagrożenia. 

Głównie do mocniejszej strony tej klasy może należeć np. Likwidacja wrogów z dłuższego dystansu czy też Wspieranie techników narzędziami, które naprowadzają pociski.
Nie odkryłem słabości tej klasy prócz tego, że jest słaba w walce podczas zwarcia.

Wyposażenie początkowe dla tej klasy to m.in:

Karabin Snajperski LR4, która jest właśnie główną bronią tej klasy.
Pistolet Sauer P226 - Broń zręczna,osobista.
Granat M67 oraz Laserowy Desygnator celu.

Jak wiadomo na początku mamy MK11, który wg. mnie nie należy do lepszych broni tak samo jak u Rosjan.
Osobiście polecam skonfigurować bardziej na krótszy dystansu co przyczynia się do znacznego padu kuli.
Np. polecam zastosować tą metodę Holo + Dwójnóg.
Rosjanie mamy wysłużonego SWD, który potoczne zwany jest Dragunov. 

Zwiadowca jest bardzo przydatną ogólnie klasą dla naszego zespołu. Czasem jest w stanie doprowadzić do wygrania wojny przez np. przedarcie się przez linie frontu wroga.
Potrafi czujnie obserwować wroga i dostarczać informacje na bieżaco. Sama klasa ma największe możliwości, jeśli chodzi np. o dostanie się w miejsca gdzie inne klasy miał by problem z dostaniem się tam. Niestety zalecam mniejszego użytku lunety jak można zauważyć czasami błysk lunety może spowodować odkrycie naszego położenia przez wroga co skutkować może śmiercią.
Wielkim plusem daj postaci jest kamuflaż jaki on posiada dzięki czemu skrajne dla nas miejsca mogą się przydać jako schronienie przed wroga, są nikłe szansy, jeśli chodzi o zauważenie nas przez wroga podczas użytku własnie różnego rodzaju kamuflaża.

Osobiście zalecam skrajnego oglądania się czy gdzieś za rogiem nie czai się wróg z nożem jak wiemy z nożownikiem sam zwiadowca miałby nieco większy problem i szansę na wygranie z nim
walki są bardzo małe. 

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Dla początkujących się przyda, trochę mało, mógłbyś porady od siebie dodać np jak szybko zdobywać punkty. O ile wiem(nie gram zbyt długo ale zwiadowca odblokowany na maxa) to nie ma on c4 o.0

Opublikowano

Dla początkujących się przyda, trochę mało, mógłbyś porady od siebie dodać np jak szybko zdobywać punkty. O ile wiem(nie gram zbyt długo ale zwiadowca odblokowany na maxa) to nie ma on c4 o.0

Być może napisze kolejny poradnik.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Od kiedy zwiadowca ma c4?

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Wplątałem przypadkiem sr :P

Czy przypadkiem nie jest to opis zwiadowcy z bf4? Przecież w bf3 każda klasa ma m9 na początku, a nie siga(pistolet)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...