Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DPI

.Bumek662.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, gram aktualnie na 3200 DPI i standardowej czulosci myszy 50, jaka bedzie odpowiednia na adc? z jaka wy gracie? bo do wszystkiego da sie przyzwyczaic, wiecie z jakimi graja prosy typu doublelift, gosu? 

Hello there.

Opublikowano

Ja gram na 2600dpi i nie wyobrażam sobie inaczej, jest to kwestia przyzwyczajenia się, niby gdy mamy więcej to przy naszej dobrej reakcji zrobimy ruch szybciej od przeciwnika. Prosy tego typu co napisałeś na pewno grają na wysokiej czułość ale są do tego bardzo dobrze przyzwyczajeni i czują tą myszkę. Kwestja prywatna, powinno się na wysokich dosyć typu 2,5k-3,5k więcej myślę że już jest przesadą.

Opublikowano

Od kiedy DPI ma znaczenie w lolu? Gram od 2 lat na 10 różnych myszkach i żadnej różnicy nie dostrzegłem. To nie jest cs, aż taka precyzja nie jest potrzebna.

Ustaw sobie obojętnie jaką, przyzwyczaisz się do niej i na takiej będzie Ci się najlepiej grało

Opublikowano

Ja gram na 2600dpi i nie wyobrażam sobie inaczej, jest to kwestia przyzwyczajenia się, niby gdy mamy więcej to przy naszej dobrej reakcji zrobimy ruch szybciej od przeciwnika. Prosy tego typu co napisałeś na pewno grają na wysokiej czułość ale są do tego bardzo dobrze przyzwyczajeni i czują tą myszkę. Kwestja prywatna, powinno się na wysokich dosyć typu 2,5k-3,5k więcej myślę że już jest przesadą.

no ja mam max dpi 3200 i tak i tak w myszke, ta w sumie tez jest dosc wysoka jednak wiem ze szybsze dodge moglbym robic :p

Hello there.

Opublikowano

Od kiedy DPI ma znaczenie w lolu? Gram od 2 lat na 10 różnych myszkach i żadnej różnicy nie dostrzegłem. To nie jest cs, aż taka precyzja nie jest potrzebna.

Ustaw sobie obojętnie jaką, przyzwyczaisz się do niej i na takiej będzie Ci się najlepiej grało

Jak zobaczyłem kolegę grającego na 1k i zaproponowałem mu więcej, potem mi dziękował. Męczył się strasznie tym bardziej przy grze np. kalistą pod atack speed, jest troszkę łatwiej.

Opublikowano

ma, szczegolnie na adc..

Uwierz mi, że nie ma... Ma takie samo znaczenie, jak na każdej innej postaci. DPI dopasuj sobie tak, aby myszka w miarę szybko chodziła co twoja ręka i już. 

Opublikowano

Najlepiej jest ustawić tak aby wygodnie się grało. Tutaj nie potrzeba takiej szybkiej reakcji jak w cs, tym bardziej, ze jak ustawisz sobie zbyt wysokie dpi i nie bedziesz przyzwyczajony to w razie paniki będzie myszką miotało po całej mapie.

Opublikowano

Najlepiej jest ustawić tak aby wygodnie się grało. Tutaj nie potrzeba takiej szybkiej reakcji jak w cs, tym bardziej, ze jak ustawisz sobie zbyt wysokie dpi i nie bedziesz przyzwyczajony to w razie paniki będzie myszką miotało po całej mapie.

dpi to i tak mam max 3200 

@@ 800 post

Hello there.

Opublikowano

DPI nie ma nic do grania w Lola. Gdyby ilość DPI miała wpływ na rozgrywkę daną postacią (jak mówisz dla ADC) to zawodowi gracze zmienialiby myszki co mecz albo przynosili swoje, bo wątpię, aby te od Riotu miały bardzo dużą ilość DPI. To pewnie zwykłe myszki do grania, lecz z tej lepszej półki, lecz nie AŻ tak dobrej.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

DPI nie ma nic do grania w Lola. Gdyby ilość DPI miała wpływ na rozgrywkę daną postacią (jak mówisz dla ADC) to zawodowi gracze zmienialiby myszki co mecz albo przynosili swoje, bo wątpię, aby te od Riotu miały bardzo dużą ilość DPI. To pewnie zwykłe myszki do grania, lecz z tej lepszej półki, lecz nie AŻ tak dobrej.

zawodnicy na lcs mają swoje myszki, każdy team ma swoje myszki i klawiatury

Opublikowano

zawodnicy na lcs mają swoje myszki, każdy team ma swoje myszki i klawiatury

No to nawet lepiej, aczkolwiek wątpię w to, żeby mieli DPI jakieś super wysokie, bo raczej nie dbają o to tak bardzo, jak o formę i umiejętności. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja tam sobie od dwóch lat adc jade na 2k dpi, z orb walkingiem jest easy, bo to kwestia przyzwyczajenia, i mam przycisk do zmiany czułosci na myszce 800-1000-1200-1600-2000, więc w razie czego zawsze moge zmienić, ale co do tematu, to dpi nie ma znaczenia, to tylko kwestia przyzwyczajenia ;)

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Ja tam sobie od dwóch lat adc jade na 2k dpi, z orb walkingiem jest easy, bo to kwestia przyzwyczajenia, i mam przycisk do zmiany czułosci na myszce 800-1000-1200-1600-2000, więc w razie czego zawsze moge zmienić, ale co do tematu, to dpi nie ma znaczenia, to tylko kwestia przyzwyczajenia ;)

Moze dlatego silver? :P

@topic

po prostu bede gral na 3200 + czulosc zwiekszana co 5 dziennie az osiagne cos, co bedzie mi pasowac. :3

Hello there.

Opublikowano

Z tym silverem to raczej braku czasu na grę, ale rób jak uwazasz, kiedyś znajdziesz coś właściwego :D

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...