Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo Allegro dotyczące konta LoL

EsKaCz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, spotkałem się z niemiłą sytuacją, otóż kupiłem konto do LoL'a za 70 zł poprzez 'Kup Teraz' około tydzień temu. Do teraz nie otrzymałem nic na maila a sprzedający miał mi wysłać login, hasło, email oraz dane do odzyskania konta w razie kradzieży. Moje pytanie brzmi co mogę teraz zrobić, jak odzyskać te pieniądze, skoro sprzedający nie daje znaku życia?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngFulexPL Właśnie do niego napisałem, że na zwrot pieniędzy z jego strony poczekam 3 dni. Myślisz, że administracja Allegro coś poradzi? Niby jakie dowody mam im przedstawić, oni mi mogą napisać, że to co mówię jest nieprawdą lub że usunąłem maila z danymi do konta :F.

Opublikowano

sie lekko wrypales bo nie zglosisz tego na policje a allegro tez ci jakos wstanie nie jest pomoc bez konkretnego dowodu musisz liczyc na tego typka w co watpie ;)

Opublikowano

@piotr11104 Wiem, że jestem sam sobie winien T_T. Nie jest nielegalne tylko niezgodne z regulaminem LoL'a.

No tak, ale spróbuj zgłosić to na allegro i kontaktować się z tą osobą.

Tak w ogóle to nigdy nie kupuj kont na allegro, osoba sprzedająca może zawsze je odzyskać.

Opublikowano

sie lekko wrypales bo nie zglosisz tego na policje a allegro tez ci jakos wstanie nie jest pomoc bez konkretnego dowodu musisz liczyc na tego typka w co watpie ;)

Zgłosić 70 zł na policję i wierzyć, że coś zrobią. xDD Przecież do 400 zł to jest zwykłe wykroczenie.

Po przedstawieniu odpowiednich dowodów Allegro zwróci Ci pieniądze i obciąży sprzedającego. Najlepiej jest dlatego płacić przez PayU, bo zwrot jest praktycznie natychmiastowy.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Tak jak i wyżej już Ci radzili - skontaktuj się z administratorami Allegro, zbierz dowody na zakup i udowodnij brak kontaktu ze strony sprzedającego. 

A tak na przyszłość, kupno takich i podobnych gier na stronach internetowych często wiąże się z przekrętami. Szczególnie konta do LoL'a, gdzie Riot w regulaminie wyraźnie zakazał owe transakcje. 

~ ~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...