Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie słuchawki?

GabekXCS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano :)  Tak jak widać w tytule chciałbym się Was poradzić jakie słuchawki wybrać. Obecnie mam Philips SHP2000 i jestem z nich bardzo zadowolony. Głównie służą mi do grania w CS:GO. Jak na tą cenę wydaje mi się, że sprawują się świetnie w tej grze, chociaż nie miałem dużej ilości słuchawek... Miałem z nimi wypadek (przez przypadek szarpnąłem za kabel i jack został połamany ;c ) i z tego powodu został w nich dolutowany nowy jack. Jednak wczoraj - szczerze mówiąc nie wiem jak - znów zauważyłem, że jack jest złamany (wtyk był kupiony za całe 1zł, więc można było się tego spodziewać). Ratować tego już raczej nie będę. Dlatego napiszcie jakie słuchawy proponujecie do max 50zł. Jeżeli nic mnie nie skusi to nic - wtedy kupię znów SHP2000 :) Fajnie byłoby jeszcze jakby ktoś wytłumaczył mi co jest lepsze: otwarte/zamknięte, pasmo przenoszenia (np. 15-22kHZ czy 20-20kHZ? ), impedancja (większa czy mniejsza?), bo się po prostu na tym nie znam. Pozdro  ;)

Opublikowano

Dozbieraj sobie do senhów HD210 Dobre słuchawki. 3 metrowy kabel. Sam gram na nich w CS GO spisują sie lepiej jak te wszystkie gamingowe. fatalisty siberie itp

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Dozbieraj sobie do senhów HD210 Dobre słuchawki. 3 metrowy kabel. Sam gram na nich w CS GO spisują sie lepiej jak te wszystkie gamingowe. fatalisty siberie itp

Jak coś to zamawiałbym na allegro, lecz nie widzę tam modelu 210. Znalazłem 201 (jest jakaś różnica? bo z wyglądu nie widzę :P). Materiał na nausznikach nie niszczy/łuszczy się? Pytam o to, bo miałem wcześniej SHP1900 i z tego co widzę na zdjęciach to miał (z wyglądu) taki sam materiał na nausznikach jak te sennh'y i po jakimś czasie użytkowania złuszczył się całkowicie (grubość warstwy tego materiału nie była za duża).

Jeszcze jedno pytanie... Moje philipsy mają impedancje 32 ohm'y a te sennheisery 24 ohm'y. Różnica jest też w paśmie przenoszenia (Philips: 15-22kHZ vs Senn: 21-18kHZ). Stąd moje pytanie: w których słuchawkach te parametry są lepsze? Lepiej mieć więcej czy mniej ohm'ów? Lepsza jest jak największa czy jak najmniejsza różnica w paśmie przenoszenia? Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć? :)

Nowicjusz
Opublikowano

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

HD201 lepsze niż fatal1ty czy srajberie ? Nie wiem, w jakim aspekcie brzmienia.

Maxell Retro Dj albo kup lepszego jacka np. neutrika za 8zł i porządnie polutuj. Szkoda kasy na to samo.

Opublikowano

Skoro tak to pewnie ogarnę te Maxelle. Jak tylu z Was je poleca to może warto spróbować. A możecie jeszcze napisać jak według danych technicznych prezentują się te moje SHP'ki 2000 obok Maxelli?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...